NB I: Drazsics ára 300 ezer euró, Újpestre hívják – NS-infó

Vágólapra másolva!
2024.02.09. 09:07
Egyelőre kérdéses, meddig marad Mezőkövesden Sztefan Drazsics (Fotó: Török Attila, archív)
A Mezőkövesd szerb csatára, Sztefan Drazsics csütörtökön még végigjátszotta a Paks elleni, 1–0-ra elveszített bajnokit, de kérdés, meddig láthatják még őt a kövesdi szurkolók a csapat szerelésében, ugyanis értesüléseink szerint az Újpest szerződtetné.

 

 

Úgy tudjuk, a Mezőkövesd 31 éves csatára, Sztefan Drazsics szerződésében szerepel egy 300 ezer eurós (115 millió forint) ár, aminek fejében kivásárolható a nyárig szóló megállapodásából. Korábban volt is olyan klub már ezen a télen, amelyik hajlandó lett volna ezt kifizetni, de a csatárral nem tudtak megegyezni.

A Nemzeti Sport információi szerint most az Újpest FC jelentkezett be Drazsicsért (erről már korábban is írtunk), aki az előző idényt 14 góllal zárta az NB I-ben, míg most nyolcnál tart. A világhálón terjedő fotók tanúsága szerint a lilák szurkolói a közösségi oldalán már fel is vették a kapcsolatot a csatárral, aki nem tagadta az Újpest érdeklődését. Úgy tudjuk, folynak az egyeztetések a szerződtetése ügyében.

Kerestük a mezőkövesdi klubot, hogy valóban folynak-e tárgyalások a csatár távozásáról, de nem kaptunk választ.

Korábban beszámoltunk róla, hogy az Újpest egy másik csatárért, a Vasasban futballozó, korábbi újpesti Novothny Somáért is bejelentkezett, és szóba került egy csere lehetősége, melynek keretében Kiss Tamás kerülhetett volna az angyalföldiekhez, de úgy tudjuk, azok a tárgyalások elakadtak. Novothny nem szerződik Újpestre, és így, bár a Vasas szívesen látná, valószínűleg Kiss Tamás is marad Újpesten.

Csatárposztra Drazsics lehet az Újpest első számú kiszemeltje. Azt hallani egyébként, hogy Újpesten a leendő új vezetés kezdte meg a tárgyalásokat több kiszemelttel is (a Vasas csatára mellett esetleges fehérvári kölcsönjátékosok érkezéséről is volt egyeztetés), viszont a végső döntés jelenleg még az eddigi tulajdonos, a keddi bejelentés alapján április végén távozó Roderick Duchatelet kezében van, és a hírek szerint például ő nem egyezett bele Novothny visszatérésébe.

Az Újpest FC-vel kapcsolatos hír még, hogy várhatóan ma jelentik be az új vezetőedző, Mészöly Géza stábját; az biztos, hogy Víg Péter pályaedző az új stábnak is tagja lesz. 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Albi Doka (albán, KF Tirana – Albánia), Davit Kobouri (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Genzler Gellért
Kiszemeltek: Sztefan Drazsics (Mezőkövesd), Lirim Kastrati (koszovói, Fehérvár FC), Kasper Larsen (dán, Fehérvár FC)
Távozók: Oliver Jürgens (észt, DAC 1904 – Szlovákia), Lirim Kastrati (koszovói, Widzew Lódz – Lengyelország), Milos Koszanovics (szerb, Ajman Club – Arab Emírségek, szabadon igazolható), Märten Kuusk (észt, GKS Katowice – Lengyelország), Djordje Nikolics (szerb, Sivasspor – Törökország)  
Kölcsönbe távozók: Szabó Bálint (csíkszeredai kölcsön után Kozármisleny)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Kiss Tamás (Vasas)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik