NB I: Mintha el sem mentem volna Kecskemétről – Lukács Dániel

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.01.12. 08:01
null
Lukács Dániel 25 gólt szerzett első kecskeméti időszakában! (Fotó: KTE)
A Diósgyőrt hagyta ott a lila-fehérek kedvéért, Lukács Dániel újra a KTE-t erősíti – szeretne csatárként futballozni, ez döntött a klubváltáskor.    


Lukács Dániel a Diósgyőrből igazolt a KTE-be. Először 2021 nyarán szerződött a lila-fehérekhez, és 25 góljával, nyolc gólpasszával kulcsszerepet játszott abban, hogy az együttes feljutott az NB I-be. A korábbi kispesti támadó 2022 nyarától Diósgyőrben folytatta pályafutását, és újfent remekelt: 19 gólig, valamint 17 gólpasszig jutott, így segítve a DVTK-t az élvonalba jutáshoz. Az ősszel két gól és három gólpassz szerepelt a neve mellett, valamint mind a 17 bajnokin pályára lépett (tizenkétszer kezdőként), ám úgy döntött, újra Kecskemétre igazol.

„Bár tudtam, hogy a Kecskemét szeretne visszacsábítani, első körben nem jutott dűlőre a két klub, és szinte biztos voltam benne, hogy Diósgyőrben  maradok – mondta lapunknak a KTE 27 éves labdarúgója. – De jött a második ajánlat, a két klub megegyezett, szóval, dönthettem. Úgy éreztem, hogy a szélen futballozva nem tudok olyan teljesítményt nyújtani, amilyenre képes lennék, s miután Kecskeméten csatárként számolnak velem – csakúgy, mint korábban –, lépnem kellett. Nem arról van szó, hogy nem éreztem jól magam, sőt szerettünk a családdal Diósgyőrben élni, felemelő érzés volt fantasztikus hangulatban kiszaladni a pályára. De áprilisban már huszonnyolc éves leszek, fontos, hogy jöjjenek a gólok, gólpasszok, érezzem jól magam a pályán. Szerda délelőtt még edzettem Diósgyőrben, aztán elköszöntem a társaktól, siettem Kecskemétre, hogy a délutáni tréningen részt vehessek. Lehet, hiba volt, mert kőkemény munkát végeztünk... A viccet félretéve, három óra utazás után délután kettőkor megérkeztem Kecskemétre, negyedórát beszéltem Szabó István vezetőedzővel, majd újabb negyedóra elteltével már a pályán voltam. Érkezni tudni kell! Amúgy természetesen majdnem mindenkit ismerek, olyan, mintha el sem mentem volna. Tóth Barnával kifejezetten szoros a viszonyom, rajta kívül volt nálunk Diósgyőrben vendégségben Belényesi Csaba és Varga Bence is. A csapategységgel biztosan nem lesz gond, a taktikát pedig hamar el kell sajátítanom.”

Lukács Dánielt az 55-ös számú mezben láthatjuk majd, pedig szerette volna, ha visszakapja a tízest. Az azonban a sérüléssel bajlódó, térd­műtétje után lábadozó Nagy Krisztiáné.

„Krisztián már korábban mondta, menjek vissza Kecskemétre, és azt ígérte, ebben az esetben visszaadja a tízes mezt. Kérdeztem is tőle, írassam-e bele a szerződésembe, de azt mondta, nem szükséges... Elmondta, hogy van egy álma – amelyet most nem mondanék el –, azt pedig a tízesben akarja megvalósítani, így majd a nyáron visszatérünk a kérdésre. Tiszteletben tartottam a kérését, ez csak természetes. Az ötös mezt – amely Farkas Istváné volt – visszavonultatták Kecskeméten, pedig azt szerettem volna, miután a feleségem hisz a számmisztikában, és az egyik ismerőse azt mondta neki, az az enyém. Így jött az ötvenötös, vagyis két ötös. Nagyszerű játékosok viselték ezt korábban a KTE-ben, például Tököli Attila, nemrégiben pedig Katona Bálint. Bízom benne, én is méltó leszek hozzá, vagyis sok gólt szerzek, és legalább annyi gólpasszt adok benne.”

A játékos elmondta, hogy bár két kulcs­ember, Szalai Gábor és Szuhodovszki Soma távozott, reményei szerint a középmezőnyben végez az OTP Bank Ligában jelenleg nyolcadik KTE.

„A keretünk még biztosan erősödik. Szeretnék sokat segíteni a csapatnak, ezért jöttem vissza; a lehetőséget megkapom, a többi csak rajtam múlik.”


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KECSKEMÉTI TE-NÉL
Érkezők:
Lukács Dániel (Diósgyőri VTK)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:Grünvald Attila (Tiszakécske)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Derekas Zoltán (szabadon igazolható, legutóbb Haladás)
Távozók: Szalai Gábor (Lausanne-Sport– Svájc), Szuhodovszki Soma (Debreceni VSC)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatér klubjához:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik