NB I: hosszabbított Szabó Istvánnal a Kecskemét

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.28. 15:17
Szabó István szerződését egy évvel meghosszabbították Kecskeméten (Fotó: kecskemetite.hu)
A labdarúgó NB I-ben nyolcadik helyen telelő Kecskeméti TE a hivatalos honlapján tudatta, hogy egy évvel meghosszabbította vezetőedzője, Szabó István eredetileg 2025 nyaráig érvényes szerződését.

A szakember 2008 és 2012 között több pozícióban dolgozott a KTE utánpótlásában, majd közel egy évtizedes kihagyás után, 2021-ben tért vissza a Bács-Kiskun vármegyei együtteshez, melyet az NB II-ből ezüstérmesként juttatott fel az élvonalba, ahol pedig nem kis meglepetésre első idényében szintén második helyen zárt a csapattal.

A KTE a törökországi edzőtábor utolsó napján jelentette be, hogy egy évvel meghosszabbította Szabó István eredetileg 2025 nyaráig szóló szerződését.

„Van olyan szoros és jó a viszony már köztünk, hogy tulajdonképpen nem is tárgyaltunk, csupán beszélgettünk a közös folytatásról, melynek végére nagyon gyorsan pont is került. Úgy gondolom, hogy jobb helyet ennek bejelentésére nem is találhattunk volna, mint az edzőtábor, ahol a csapattal azonnal megoszthattuk a hírt. Az utóbbi kettő és fél évben nem először csaptunk egymás tenyerébe, ez annak köszönhető, hogy a bizalom mindkét fél részéről kölcsönös, akarunk és tudunk még tovább fejlődni klubként és csapatként is, a közös munka gördülékeny és hatékony. Nincs titok, a maga területén mindenki hozzátette eddig is a maximumot. Nagy utat jártunk be, mely során a klub végig azt tartotta szem előtt, hogy minden támogatást megadjon a szakmai munkához, és ez nagyon komoly eredményekkel párosult, a stáb és a csapat teljesítményének hála. Van egy filozófiánk, egy identitásunk a kezdetek óta, mely a hazai játékosok fejlesztésére, felépítésére épül, emellett továbbra is kitartunk. Ebbe Szabó István személyisége és munkája tökéletesen beleillik. A ránk jellemző egység és összetartás érzésem szerint csak még erősebb lett a tél folyamán. Nagyon sok munka van mögöttünk, mely reményeink szerint a tavaszi szezon során szép eredmények formájában is sok örömet okoz majd drukkereinknek” – mondta Tóth Ákos, a KTE sportigazgatója.

Szabó István arról beszélt, már gyermekként is arról álmodott, hogy a KTE-vel érjen el sikereket.

„Nagy megtiszteltetés, hogy a tulajdonos úr és a klubvezetés egyhangúlag szerette volna, ha a közös munka folytatódik. Ezen egy percet sem kellett gondolkodnom, de ez a csapat és a stáb érdeme is, hogy a bizalmat megkaptam. Sokszor mondom, serdülő és ifista koromban nem gondoltam volna, hogy egyszer ilyen megtiszteltetés ér majd szeretett klubomban. Hiszem, hogy sok élményben lesz még részünk, ezért ezután is mindent meg fogunk tenni közösen, ahogy eddig is. Közhely, de nálam tényleg számít a klubhűség és a KTE szeretete, nem mellesleg úgy látom, hogy tudunk még tovább fejlődni közösen a klubbal. Nagyon szívesen dolgozom Kecskeméten és jól érzem itt magam” – mondta Szabó István.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik