NB I: a DAC magyar kapusa Fehérváron folytatja – hivatalos

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.26. 20:43
Veszelinov Dániel csatlakozik a Fehérvárhoz (Fotó: fehervarfc.hu)
A Nemzeti Sport információi helyesnek bizonyultak, hiszen a Fehérvár már hivatalosan is bejelentette, hogy szerződteti a Dunaszerdahely magyar kapusát, Veszelinov Dánielt.

Az U21-es válogatott kapus Szegeden kezdte a pályafutását, de közben onnan járt át Szombathelyre a Király Kapusiskola táboraiba, majd a 2017–2018-as szezonban fejlődése érdekében három évig Király Sportegyesülethez igazolt és a vasi megyeszékhelyen folytatta középiskolás tanulmányait is. Ezt követően 2020-ban csatlakozott a DAC-hoz, ahol a dunaszerdahelyiek partnercsapatában, a Samorínban és a tartalékgárdában is sok játéklehetőséget kapott. A másodosztályú Somorja kapuját összesen 27-szer, a Dunaszerdahelyét 25-ször védte, hat nemzetközi mérkőzésen is szerepet kapott. Az U21-es válogatottban két alkalommal lépett pályára.   

„Veszelinov Dániel személyében egy újabb tehetséges magyar játékos csatlakozott a kerethez, örülünk, hogy kapusposzton is sikerült növelnünk a versenyhelyzetet. A háttérben folyamatosan zajlik a munka annak érdekében, hogy minél erősebb csapattal vágjunk neki a tavaszi szezonnak” idézte a honlap a klub ügyvezető igazgatóját, Balogh Attilát.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Kovács Patrik (Vasas FC), Simut Mario Lucas (Szombathelyi Haladás, szabadon igazolhatóként), Veszelinov Dániel (FK DAC 1904) 
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: George Dobson (angol, Charlton Athletic – Anglia), Veszelinov Dániel (DAC, legutóbb Somorja –mindkettő Szlovákia)  
Távozók: Deybi Flores (Deybi Aldair Flores Flores, hondurasi, Toronto FC – Kanada), Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Ferencváros), Kovács Dániel (Volosz – Görögország, szabadon igazolhatóként) 
Kölcsönbe távozók: Franck Bambock (francia, Panetolikos – Görögország)
Kölcsönből visszatér klubjához:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Franck Bambock (francia-kameruni, Panatiolikosz – Görögország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik