NB I: Pető Milán lehet a fehérvári fiatalok úttörője

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2023.12.13. 08:41
null
Pető Milán, a Fehérvár 18 éves tehetsége (Fotó: Török Attila)
Az alkartörésből felépülő Pető Milán kezdőként tért vissza Fehérvár FC-be, a 18 éves középpályás mindent belead, hogy a Paksi FC elleni szezonzárón is lehetőséget kapjon.

 

Nem fest jól: a Fehérvár FC-hez köthető a legkevesebb magyar fiatalperc, a 16. forduló után 190-et mutat a számláló az utanpotlassport.hu gyűjtése szerint. November közepén Bartosz Grzelak vezetőedzőtől megkérdeztük: az eredményesség dicséretes, no de hol vannak a fiatalok?! A svéd szakember azt válaszolta, vannak szépreményű tehetségeik, közülük Pető Milán állt a legközelebb ahhoz, hogy beverekedje magát a csapatba, az idény elején játszott is, ám megsérült. A 18 éves labdarúgó szeptemberben egy edzésen szenvedett nyílt alkartörést, műteni is kellett, ezért három hónapot ki kellett hagynia, a Mezőkövesd elleni bajnokin (2–0) azonban visszatért, kezdőként kapott lehetőséget Flores jobbján.

„Mondják, sosem jön jókor a sérülés, de ez a lehető legrosszabbkor ért, mert játékban voltam, és ki kellett hagynom az U19-es Eb-selejtezőt is   – mondta lapunknak Pető Milán.  – A bánkódásnak azonban nem engedtem teret, úgy voltam vele, nem tudok mit kezdeni a helyzettel, csak a felépülésemre összpontosítok. Csaknem egy hónapja edzek, a legutóbbi három hétben teljes értékű munkát végeztem, úgyhogy az volt a célom, hogy az utolsó három bajnokin pályára lépjek legalább tíz-tizenöt perc erejéig. Váratlanul ért, hogy a kezdő tizenegyben kaptam helyet a Mezőkövesd ellen, ám az igazsághoz tartozik, Kalmár Zsolt sérülése és Tobias Christensen családi ok miatti hiányzása is közrejátszott abban, hogy az első perctől kezdve a pályán voltam. Úgy érzem, nem játszottam rosszul, megoldottam a rám bízott feladatokat, és a csapattársaim is mondták, ahhoz képest, hogy hosszú kihagyás után léptem pályára, jól ment. Olykor azért éreztem a három hónapos kihagyást, a sok védekezés kivett belőlem a nagy iramú meccsen. Mindent beleadok a következő napokban, hogy ha csak csereként is, de a Paks elleni szezonzárón lehetőséget kapjak.”

A 14-szeres válogatott labdarúgó, Pető Tamás fia ebben az idényben a Mezőkövesd ellen kezdett először az NB I-ben, ebben az évadban ez volt a hatodik bajnokija az élvonalban és 176 percet játszott, összességében pedig hét NB I-es meccsnél tart a középpályás, ugyanis az előző idényben mutatkozott be.

NB I-es fiatalpercek csapatonként az őszi szezonban (Forrás: utanpotlassport.hu)
NB I-es fiatalpercek csapatonként az őszi szezonban (Forrás: utanpotlassport.hu)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik