FTC: brazil középpályást szerződtethetnek a Qarabagtól – sajtóhír

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2023.12.28. 08:34
null
Azerbajdzsánból igazolhat középpályást a Fradi (Fotó: Getty Images)
Azeri sajtóhír szerint a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros Júlio Romaóért ajánlatot tett az azeri Qarabagnak.


Brazil labdarúgó tűnt fel a Ferencváros radarján, az azeri sajtó legalábbis arról ír, hogy Júlio Romaóért, a Qarabag 25 éves középpályásáért ajánlatot tett a magyar bajnok. Az apasport.az szerint a szerződtetéséhez ragaszkodnak a zöld-fehérek, akik kedvezőbb ajánlatot tettek kiszemeltjüknek, mint csapata, s mivel az FTC kész kifizetni a kívánt összeget, a játékos az idény végén minden bizonnyal távozik. A Fradi kapcsán jól értesült Üllői129 úgy tudja, a klub valóban tett ajánlatot, ám azt egyelőre a Qarabag nem fogadta el – lapunk hívta ez ügyben az FTC-t, amely lapzártánkig nem reagált megkeresésünkre.

Júlio Romao 2022 nyarán került a Qarabaghoz, eddig hetven mérkőzésen lépett pályára, egy gólt és két gólpasszt jegyez. Az Európa-ligában tizenegy, míg az Európa-konferencialigában két meccset játszott, nemzetközi tapasztalata is van tehát. Az azeri élvonalban meggyőző mutatói vannak védekezésben.

Ebben az évadban ő vívta meg a 10. legtöbb védekezőpárharcot 90 percre vetítve (9.5), amelyeket 59.4 százalékban nyert meg, ő szerezte a negyedik legtöbb labdát a Qarabagban (3.94/90 perc) és ő blokkolta a legtöbbször a labdát csapatában (0.52/90 perc). Ugyanakkor kemény játékos, a bajnokság második legtöbb szabálytalansága köthető a nevéhez, 34-szer fújtak ellene, és ő kapta a második legtöbb sárga lapot (hetet) is. A támadójátékban hasznos, támadást segítő passzai 82.3 százaléka pontos, míg hosszú labdáinak 66.3 százaléka talál társat. Kilencven percre vetítve 8.91 passzal próbálkozik a támadóharmadban, amelyeknek négyötöde pontos, amivel az ötödik legjobb a Premjer Ligában. A nemzetközi porondon is jó teljesítményt nyújtott, együttese egyik legjobbja volt – alighanem ezzel hívta fel magára a figyelmet.     

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik