Ekl: az M4 csatornaigazgatója elárulta, túlzóan üvölt-e az FTC meccsein

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.23. 14:48
null
Székely Dávid szerint ahhoz képest, ahol az FTC tart, nem túlzó, ahogy üvöltözik (Fotó: Dömötör Csaba)
Nem érzi elfogultnak magát a Ferencvárosi TC hazai Európa-konferencialiga-mérkőzéseit közvetítő Székely Dávid. Az M4 csatornaigazgatója a csakfoci.hu-nak arról is beszélt, a leggyengébb nézettségű NB I-es mérkőzések is jobb számokat hoznak, mint a külföldi meccsek.

Székely Dávid kezdésként arról beszélt, a Bajnokok Ligája-mérkőzéseket helyszínről közvetíteni rangot jelent, s ezzel próbálja motiválni a kollégákat.

„Egyértelmű, hogy Hajdú B. István az első számú kommentátorunk, ő közvetíti többek között a magyar válogatott mérkőzéseit és a BL-döntőket is. Az emberek legalább 95 százaléka boldog, ha őt hallgatja. Nem akarjuk azonban, hogy az M4 Sport egyenlő legyen Pistivel, ezért igyekszünk úgy elosztani a feladatokat, hogy mindenkit helyzetbe hozzunk. Pontosan emiatt az előző szezonban az öt UEFA-döntő mindegyikét más közvetítette” – hangsúlyozta Székely Dávid, akivel kapcsolatban megfogalmazódott a kritika, hogy a megszokottnál elfogultabb a Ferencváros Európa-konferencialiga-mérkőzésein.

„Hozzám is eljutottak már ilyen vélemények, de nem hiszem, hogy a kelleténél elfogultabb lennék. Gyerekként úgy nőttem fel, hogy a magyar csapatok már az augusztust sem érték meg a nemzetközi kupákban. Ahhoz képest, ahol most tart a Ferencváros, nem túlzó, ahogy üvöltözök. Az a fajta motiváció mindenképp bennem van, hogy tudom, ha egy magyar csapat sikeres a nemzetközi porondon, akkor az M4 is az” – fogalmazott a csatornaigazgató, aki beszélt az NB I és a külföldi bajnokságok nézettségéről is.

„A leggyengébb nézettségű NB I-es mérkőzés is jobb számokat hoz, mint egy külföldi meccs, kivéve, mondjuk, az el Clásicót vagy egy angol rangadót. Megjegyzem, a legutóbbi derbit háromszor annyian nézték, mint a Real Madrid–Barcelonát. A Liverpool mérkőzésein érezhető a Szoboszlai-hatás, de az NB I-et nem lehet legyőzni nézettségben” – ecsetelte Székely Dávid.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik