Izgalmas meccsen nyert a DVTK a Debrecen ellen

Vágólapra másolva!
2023.09.23. 16:46
null
Egy félidő alatt berámolt kettőt a DVTK, középen Holdampf Gergő ünnepli a gólját (Fotó: Kovács Péter) <br /><a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/nb-i-7-fordulo-7251" target="_blank"><strong>A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!</strong></a><br />
A Diósgyőri VTK hazai pályán fogadta a labdarúgó NB I 7. fordulójában a listavezető Debreceni VSC-t. A rengeteg helyzetet hozó találkozón a Diósgyőr kétgólos előnyt szerzett, de hiába szerzett gólt a vendégcsapat, az egyenlítés nem jött össze, sőt, a végén egy újabb hazai találattal eldőlt a három pont sorsa.

 

LABDARÚGÓ NB I
7. FORDULÓ
Diósgyőri VTK–Debreceni VSC 3–1 ()

Miskolc,DVTK Aréna.Vezette: Berke Balázs
Gólszerző: Holdampf (31.), Pernambuco (45+1.), Acolatse (90+2.), ill. Bárány (64.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET NYOMON KÖVETNI.

Bármennyire is furcsa, de az északkeleti rangadó csapatai az utóbbi három évben nem találkoztak egymással. A DVSC 2020-ban esett ki a legjobbak közül, ám egy esztendő elteltével visszajutott az NB I-be. A párharc azonban váratott magára, mert a DVTK két esztendőt is eltöltött a „purgatóriumban. A csapatok ezt megelőzően 2020. október 19-én feszülhettek egymásnak, amikor a DVSC a 9. fordulóban 2–1-re győzött: Szécsi Márk és Tőzsér Dániel góljára Márkvárt Dávidtól érkezett válasz. Érdekes adat, hogy az akkor a mérkőzésre nevezett diósgyőri keretből mostanra egyetlen játékos maradt meg hírmondónak, igaz, jelenleg Braniszlav Danilovics jobbára csak a kispadot koptatja.

Az elmúlt hét végén mindkét együttes sikerrel vette a Mol Magyar kupában tornyosuló akadályt. A debreceniek alaposan megszenvedtek a továbbjutásért, ugyanis az NB III-as Eger ellen csak a 88. percben tudták elérni a hőn áhított győzelmet, ugyanakkor a DVTK könnyed játékkal szerzett fél tucat gólt a III. Kerületi TVE vendégeként.

A hangulatra Diósgyőrben semmi panasz nem lehetett. A délelőtti esőzés ellenére sok ezren mentek ki a stadionba, hogy láthassák a rangadót. Sokakat meglepett, hogy Lukács Dániel csak a kispadon foglalt helyet. Mármint az eredeti versenyjegyzőkönyv szerint… A bemelegítésnél derült ki, hogy Elton-Ofoi Acolatse nem érezte jól magát, az orvos pihenőt javasolt számára, így Lukács mégis kezdőként futhatott ki társaival a pályára.

Az első veszélyes lövést Dzsudzsák Balázs eresztette meg, de Karlo Sentic szögletre tenyerelte a 18 méterről küldött labdát. A Debrecen birtokolta többet a labdát, s bár egy idő után óvatosabbá vált mindkét csapat, bő fél órányi futball meghozta a hazaiak számára a hőn áhított gólt: a balról érkező beadásra Holdampf Gergő érkezett, és a kapust megelőzve vezetéshez juttatta csapatát.

A megszolgált előny birtokában higgadt maradt a DVTK, a Debrecen viszont alaposan nekidurálta magát és veszélyes támadásokat vezetett. A forgatókönyvben azonban nem az egyenlítés szerepelt: a Diósgyőr kétgólos előnnyel vonulhatott be pihenni az öltözőbe…

A második félidő elején a diósgyőriek uralták a pályát. A két gól megzabolázta és fokozott óvatosságra intette a hajdúsági alakulatot.

Választási lehetősége ugyan nem sok volt, mert menni, támadni kellett a gólszerzés lebeghetett szemük előtt. Heves csata bontakozott ki, Szatmári Csaba és Gera Dániel is sárga lapot kapott. A Debrecen letáborozott a diósgyőri térfélen, mégis Lukács Dániel előtt adódott óriási ziccer, ám a csatár 22 méterről, az üres kapu fölé emelt… Nem kis meglepetésre pályára lépett az eredetileg kezdőbe jelölt, de egészségügyi problémák miatt kicserélt Acolatse is… Dzsudzsák Balázs lövését öklözte Sentic, majd Bárány lőtt az égbe. Igaz, a csatár a 64. percben javított, ugyanis közelről megszerezte a vendégek szépítő találatát. Ismét nyílt lett a mérkőzés!

A debreceniek többet támadtak, de a befejezést elhibázták, Loncsar révén mindössze egy kapufára futotta erejükből. A diósgyőri drukkerek viszont annak örülhettek, hogy a nem túl régen pályán lévő Acolatse bebiztosította a magabiztos hazai győzelmet. A DVTK rendkívül értékes sikert könyvelhetett el és feljebb lépett a táblázaton. A DVSC teljesítménye meglehetősen hullámzó volt, így nem lehetett esélye a pontszerzésre.

Az állás
1. Diósgyőri VTK 7 4 1 2 14– 8 +6 13
2. Debreceni VSC 6 4 2 12– 8 +4 12
3. MTK Budapest 6 3 2 1 8– 5 +3 11
4. Paksi FC 6 3 2 1 10– 8 +2 11
5. Újpest FC 6 3 2 1 11–11 0 11
6. Puskás Akadémia 7 3 2 2 12–13 –1 11
7. Ferencvárosi TC 4 3 1 18– 8 +10 9
8. Kecskeméti TE 6 3 3 8– 7 +1 9
9. Fehérvár FC 6 1 1 4 8–12 –4 4
10. Mezőkövesd 6 1 1 4 7–13 –6 4
11. Kisvárda 6 1 1 4 6–12 –6 4
12. Zalaegerszegi TE 6 1 5 6–15 –9 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik