FTC: Kubatov szerint Csercseszovot „megette az öltöző”

Vágólapra másolva!
2023.09.11. 12:41
null
Kubatov Gábor szerint Sztanyiszlav Csercseszovot „megette az öltöző” (Fotó: Árvai Károly)
Hosszabb interjút adott az Indexnek Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke, aki többek között Sztanyiszlav Csercseszov menesztéséről, a zöld-fehérek nemzetközi kupaszerepléséről, Dejan Sztankovicsról, ifj. Lisztes Krisztián Frankfurtba szerződéséről és a női kézilabdacsapat éléről távozó Elek Gáborról is beszélt.

 

Kubatov Gábor elárulta, már tavasszal érezték, hogy valami rossz van készülőben.

„Csak az hogy vette volna ki magát, hogy itt van Sztanyiszlav Csercseszov, aki az elmúlt 48 év legnagyobb futballsikerét eléri a Ferencvárossal, megnyeri a bajnokságot, aminek a végén azt mondjuk neki, Sztanyiszlav, köszönjük a munkádat, de ki vagy rúgva. Így utólag végiggondolva Sztanyiszlavval valószínűleg az volt a baj, hogy az öltöző végül megette. Nagyon érdekes dolog ez, mert nem is gondolná az ember, hogy egy ilyen karakterrel ez megtörténhet. Próbáltunk tenni ez ellen, azt gondoltuk, hogy az új, minőségi játékosok érkezésével ki tudjuk mozdítani a holtpontról őt és a csapatot is” – mondta Kubatov Gábor, megemlítve, hogy a télen négymillió euróért a német Union Berlinhez szerződő Aissa Laidouni távozása mellett ingyen igazolható labdarúgók érkeztek, s a török válságot is próbálták kihasználni.

„Azt gondoltuk, aki a török első osztályban kitűnő játékos, az majd a magyar bajnokságban is az lesz. Ez nem jött be” – hangsúlyozta az FTC elnöke, aki nem gondolta volna, hogy Sztanyiszlav Csercseszov nem játszatja a nyári erősítéseket.

„Voltak előjelek, de azért mentségére szolgáljon az is, hogy nem egyszerű a selejtező első fordulójából indulni. Miután véget ért a bajnokság, a játékosoknak mindössze tíz nap szabadságuk van. Fel kell készülni rá, kell hozzá lélek. Talán nem figyeltünk oda erre megfelelőképpen. Úgyhogy megváltunk Csercseszovtól. Utólag elmondhatom: abban reménykedtem, hogy érzi ezt, és ő válik meg tőlünk, de nem ez történt” – mondta Kubatov, aki biztos benne, hogy nem volt elhamarkodott döntés a Klaksvíktól elszenvedett hazai vereség estéjén meneszteni az orosz szakembert.

„Mint embert nagyon kedveltem, egy jó humorú, karakán figura. Ezek a fiúk azonban, akik most bent vannak az öltözőben, nagy egóval bírnak. Ha egyetlenegyszer nem vagy következetes velük szemben, akkor már megettek, mert nyilvánvalóan azt gondolják, hogy majd a következő alkalommal is megtehetik, amit egyszer megengedtél nekik” – húzta alá Kubatov Gábor, aki nem tud és nem is akar más célt kitűzni, mint a Bajnokok Ligája-csoportkörbe jutás.

„Minden kollégámnak mondogatom: ha a Kékestetőt nézegeted, akkor nem tudsz fölmászni a Mont Blanc-ra. Ha azt tűzöd ki célul, hogy elég a Konferencialiga, akkor lehetetlen a BL-t elérni. Mindig azon kell gondolkodnod, hogy te Bajnokok Ligáját akarsz nyerni, és ennek a hétköznapjaidat is át kell hatnia” – jegyezte meg, kitérve arra is, hogy az Európa-konferencialiga-csoportkörrel a csapat épphogy megmentette az idényét.

Kubatov Gábor a BL-ezüstérmes női kézilabdacsapatnál történt edzőcseréről, Elek Gábor távozásáról is beszélt.

„Volt egy fantasztikus mondata a beszélgetésünknek. Azt mondta, én ide születtem, itt halok meg, és ami a klubnak a legjobb, azt fogom tenni. Az ő edzősége alatti nagyon hosszú időszakban elfáradtak a kapcsolatok. Itt az a tanulság. Azt gondoltam, hogy talán még egy évet kibírunk, de szerintem jó, hogy már most váltottunk. A váltás nagyon sok változással jár együtt: a filozófia, az edzésmunka, az elemzések, az elemzőrendszerek használata, a tudományos háttér használata, az utazások, egyszóval minden. Mondtam Martinnak, hogy nagyon sok időnk van, türelmesek vagyunk. A mi költségvetésünk körülbelül a harmada a Győri ETO-énak. Ettől függetlenül a Győrt is le kell tudni győzni, és ha őket legyőztük, bárkit meg tudunk verni” – mondta az FTC elnöke

Kubatov Gábort arról a Facebook-posztról is kérdezték, melyben a Ferencváros úgy fogalmazott: „A svéd bajnok vár ránk, mert mi biztosan továbbjutunk a BL-ben" – elmondta, nem értett egyet ezzel és nem maradt következmények nélkül az eset.

A TELJES INTERJÚ, MELYBEN AZ FTC ELNÖKE DEJAN SZTANKOVICSRÓL ÉS LISZTES KRISZTIÁNRÓL IS BESZÉL IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik