Női kézi: Elek Gábor az idény végén távozik az FTC-től – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.07. 16:35
null
Elek Gábor az idény végén távozik az FTC-től (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/kezilabda/noi-kezilabda/hirek/mindent-koszonunk-kozos-megegyezes-tavozik-elek-gabor" target="_blank">fradi.hu</a>)
A női kézilabda NB I-ben szereplő, a francia Metz ellen a visszavágón nyújtott kimagasló második félidei teljesítményének köszönhetően története során a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe első alkalommal bejutó FTC-Rail Cargo Hungaria hivatalos honlapján számolt be róla, hogy az idény végén távozik a csapat vezetőedzője, Elek Gábor.

Elek Gábor 16 évvel ezelőtt, 2007-ben került edzőként az FTC-hez, édesanyja a világbajnok kapus, az FTC-vel négyszeres bajnok, BEK-döntős 94-szeres magyar válogatott, kétszeres világválogatott Elekné Rothermel Anna, édesapja, Elek Gyula az FTC női kézilabdázóinak korszakos edzője volt, aki csapatával négyszer lett magyar bajnok és ugyanennyiszer kupagyőztes, emellett Kupagyőztesek Európa-kupáját (KEK) nyert egy-egy BEK- és KEK-döntő mellett, 2012 óta pedig az ő nevét viseli az FTC népligeti csarnoka.

Elek Gábor 2007-es érkezése után 2008-ban lett az FTC női felnőttcsapatának edzője, akinek irányításával a fővárosi zöld-fehérek kétszer nyertek KEK-et két magyar bajnoki cím és három Magyar Kupa-siker mellett, csapatával pedig utolsó idényében jutott be először a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe a metzi bravúrral.

A klub kitért rá, hogy Kubatov Gáborral, az FTC elnökével folytatott személyes beszélgetése után Elek Gábor közös megegyezéssel távozik a csapattól az évad végén.

Az FTC első embere múlt héten, a Metz elleni hazai vereség után közösségi oldalára azt írta, hogy a női kézilabdázóknak öt éven belül Bajnokok Ligáját kell nyerniük.

Kubatov korábban kijelentette, sohasem fogja elküldeni Elek Gábort a csapattól, csak akkor lesz váltás a kispadon, ha Elek mond le.

A Sport Tv helyszíni információi szerint a játékosok is a metzi mérkőzés után tudták meg, hogy edzőjük távozik a nyáron.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik