Újpest: Kabát Péter jóslata szerint ez az idény Matija Ljujicsé lehet

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2023.08.06. 09:56
null
Ljujics szenzációsan kezdte az idényt, két meccsen négyszer is betalált (Fotó: Árvai Károly)
Kabát Péter, az Újpest FC sportkoordinátora szerint a lila-fehérek szép idény előtt állnak, s ebben kulcsszerepe lehet az eddigi két bajnokin négy gólt szerző Matija Ljujicsnak.

 


Pénteki lapszámunkban azt nyilatkozta Matija Ljujics, az Újpest FC szerb támadó középpályása, hogy miután visszatért Újpestre a tavaszi kölcsönadásából az azeri élvonalbeli Sabail FK-tól, óriási motiváció dolgozik benne, hogy megmutassa, lehet rá számítani. Úgy tűnik, a légiós szereti betartani a szavát, Felcsúton három gólt szerzett a Puskás Akadémia elleni (3–3) bajnokin péntek este… A játékos a Nemzeti Sporttól kilences osztályzatot kapott.

„A két bajnokin szerzett négy gólját nem kell megmagyarázni, a csapat összesen ötig jutott el, tényleg parádés formában van a középpályás – mondta lapunknak Kabát Péter, az Újpest FC sportkoordinátora, korábbi 16-szoros válogatott csatár. – Amikor tavaly nyáron hozzánk került, boldog voltam, mert tudtam, kitűnő futballista. A felkészülési mérkőzéseken jó teljesítményt nyújtott, s az első két-három bajnokin is a csapat erősségének bizonyult, de utána hullámvölgybe került, amelyből nem jött ki. A kölcsönadás hasznára vált. Gólveszélyes, technikás játékos, kiválóan lát a pályán, erős testalkatú. Az idén nyáron is a csapat húzóemberének számított az edzőmeccseken, de az igazi lökést az első fordulóban, a Fehérvár ellen lőtt gólja jelentette. Érezni lehetett rajta, nagy kő esett le szívéről, és még nagyobb önbizalommal folytatta a játékot. Ezt láthattuk Felcsúton is, biztos voltam benne, a tizenegyest berúgja, s a másik két lehetőségét is magabiztosan használta ki. Az együttes kétgólos hátrányból állt talpra, s ebben kulcsszerepet játszott Matija Ljujics. A második félidőben kifejezetten jól és egységesen játszott az Újpest, de hozzá kell tennem, hogy szurkolóink nélkül ez a pontszerzés nem sikerülhetett volna, végig, hátrányban is ott álltak mellettünk. Valami azt súgja, szép idény előtt áll a csapat, s ebben kiemelkedő szerepe lehet a szerb labdarúgónknak, aki rutinos, huszonkilenc éves, több bajnokságot is megjárt, például a litvánt, a dél-koreait, az izraelit, az ausztrált és legutóbb az azerit. Ez az ő idénye lehet!”  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik