NB I: Láttam, hogy sok esélyünk nincs a győzelemre – Kuttor

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.08.13. 07:38
null
Kuttor Attila szerint csapata megérdemelte a döntetlent (Fotó: Árvai Károly)
Az Újpest–Mezőkövesd drámai végjátéka után az egyenlítést kiharcoló vendégek vezetőedzője, Kuttor Attila volt az elégedettebb vezetőedző, míg a szintén 1–1-re végződő DVTK–Paks bajnokit követően mindkét szakvezető elégedetten értékelt.

 

ÚJPEST FC–MEZŐKÖVESD 1–1

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője: – Boldog semmiképp sem lehetek... A második félidőben úgy-ahogy rendben volt a játékunk, de az első játékrész nagyon nem sikerült. Lassan támadtunk, túl sok volt a labdaérintés, vártunk a gólra, de nem tettünk érte igazán sokat. A statisztikák szerint rengeteg lövési kísérletünk volt, az ellenfélnek pedig csak kettő. Az ilyen meccsek döntenek arról, hogy képes vagy-e a tabella elején megragadni. Nyilvánvalóan óriási csalódás, hogy végül be kellett érni a döntetlennel. Nagyon könnyű helyzetben lennénk, ha ezen a mérkőzésen a kapusunkat kivéve mindenki hibátlan teljesítményt nyújtott volna – könnyű most rá mutogatni, de sajnos a mezőnyjátékosok is rengeteget hibáztak.

Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Kulcsfontosságú volt, hogy a jelenlegi helyzetünkben valahogy fordítsunk a rossz tendencián, azaz a két vereséget követően mindenképpen pontot akartunk szerezni. Erre volt tervünk is, amely nyilván nem az önfeledt, gyönyörű futballról szólt. A döntetlen benne volt a mérkőzésben. Azt én is láttam, hogy sok esélyünk nincs arra, hogy mind a három pontot megszerezzük. Demoralizáló lett volna, ha a hajrában kapott góllal elveszítjük a meccset. Szerencsére tudtunk válaszolni – hosszú évek tapasztalata alapján mondhatom, hogy a futball megsegíti azt, aki alázatosan dolgozik, egységes, akaratos, és a küzdőszelleme, a hozzáállása rendben van. Korábban is jellemző volt ránk, hogy igazán nehéz helyzetben összefogunk, illetve hamarosan visszatérnek azok a játékosok, akikre egy ideje nem számíthattunk. S ehhez még hozzáteszem, hogy a bajnokságnak majd csak májusban lesz vége…

Kuznyecov Szergej tudta, mire számíthat a Paks ellen (Fotó: Török Attila)
Kuznyecov Szergej tudta, mire számíthat a Paks ellen (Fotó: Török Attila)

DIÓSGYŐRI VTK–PAKSI FC 1–1

Kuznyecov Szergej, a Diósgyőr vezetőedzője: – Erős csapat ellen szereztünk pontot, mégis csalódott vagyok, mert győzelmi reményeink voltak. Igyekeztünk hatékonyan futballozni, és a találkozó nagy részében az történt a pályán, amit mi akartunk. A tanulság az, hogy a befejezésekre jobban kell koncentrálni. Jól ismerjük a paksi futballstílust, azaz tudtuk, mire számíthatunk, és felkészültünk. Nem lepett meg a produkció: a paksi jó csapat, mindegyik ellenfelének megnehezíti a dolgát. A második félidőben több támadást vezettünk és közelebb álltunk a győzelemhez. Hiába kezdeményeztünk többet, s dolgoztunk ki jóval több gólszerzési lehetőséget, ezúttal be kellett érnünk egy ponttal.

Bognár György, a Paks vezetőedzője: – Értékes pontot szereztünk. Gyorsan gólt kaptunk, de nem jöttünk zavarba. A mérkőzésnek voltak nehéz pillanatai is, de ezeket sikerült átvészelni. Az első húsz percben nem találtuk a játék ritmusát, de a folytatásban feljöttünk, és teljesen egyenlő partnerek voltunk. Az kiütközött, hogy a diósgyőri játékosoknak több mérkőzés van a lábukban, mint nekünk, hiszen mi csak most játszottuk a második bajnoki összecsapásunkat. A második játékrészben sokkal többet kezdeményeztünk, igyekeztünk ellenfelünk térfelén tartani a labdát, a minőségi csapatjáték ezúttal sem hiányzott.

AZ ÁLLÁS
1. Újpest FC 3 1 2 6–5 +1 5
2. Diósgyőri VTK 3 1 1 1 5–4 +1 4
3. Puskás Akadémia 2 1 1 4–3 +1 4
4. Kisvárda 3 1 1 1 3–3 0 4
5. Ferencvárosi TC 1 1 5–3 +2 3
6. Kecskeméti TE 1 1 3–1 +2 3
Debreceni VSC 1 1 3–1 +2 3
8. Zalaegerszegi TE 2 1 1 2–3 –1 3
9. Paksi FC 2 2 2–2 0 2
10. MTK Budapest 3 2 1 2–3 –1 2
11. Mezőkövesd 3 1 2 4–8 –4 1
12. Fehérvár FC 2 2 4–7 –3 0
NB I, 2023–2024, 3. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 11., péntek
MTK Budapest–Kisvárda 0–0
Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionRúsz Márton
1979
Augusztus 12., szombat
Újpest–Mezőkövesd 1–1Budapest,Szusza Ferenc StadionBerke Balázs5115
DVTK–Paks 1–1Miskolc,DVTK Aréna
Bognár Tamás
6649
Augusztus 13., vasárnap
16.30:DVSC–ZTE (Tv:M4 Sport)Debrecen,Nagyerdei StadionVad II István
18.45:Ferencváros–Puskás Akadémia (Tv:M4 Sport)Budapest,Groupama ArénaKarakó Ferenc
21.00:Kecskemét–Fehérvár (Tv:M4 Sport)Kecskemét,Széktói Stadion
Erdős József
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik