Felejthető, gól nélküli mérkőzést játszott az MTK és a Kisvárda a fővárosban

Vágólapra másolva!
2023.08.11. 19:50
null
Bognár Istvánnak (jobbra) megvoltak a lehetőségei, de nem tudott a kapuba találni (Fotó: Dömötör Csaba)<br /><a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/nb-i-3-fordulo-7103" target="_blank"><strong>A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK! </strong></a>
A labdarúgó NB I 3. fordulójának nyitómérkőzésén az újonc MTK a Kisvárdát fogadta hazai pályán. Pörgősebb első félidőt követően a másodikban már a helyzetek is elmaradtak, így nem meglepő, hogy 0–0-s eredménnyel zárult a találkozó.

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ
MTK BUDAPEST–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–0
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1979 néző. Vezette: Rúsz Márton (Szécsényi István, Aradi József)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem vonzott tömegeket az MTK és a Kisvárda összecsapása péntek este a Hidegkuti Nándor Stadionba, pedig látnivaló volt bőven. Már a kezdőrúgás előtt, amikor a honi futballélet leginkább szemet gyönyörködtető csapata lépett a zöld gyepre: az MTK cheerleader-együttese (leánykori nevén a pomponlányok csapata), mint a műfaj egyetlen képviselője a magyar labdarúgásban.

A játékosok is hamar felizzították a légkört, az első nyolc percben már mindkét együttes előtt adódott nagy gólszerzési lehetőség. Előbb az ötödik percben Branimir Cipetic beívelése után Milos Szpaszics fejelte a bal kapufára a labdát, majd Jasmin Mesanovic lőtt a kapu mellé, a másik oldalon pedig Bognár István küldte 12 méterről nagyon kevéssel a bal kapufa mellé Kata Mihály visszajátszott labdáját.

Mindkét gárda háromvédős rendszerben játszott, de míg az MTK a középpályát töltötte túl öt játékossal, addig a Kisvárda inkább a támadókra helyezte a hangsúlyt – igaz, Milos Szpaszics és Rafal Makowski kevéssel azért hátrébb helyezkedett a két oldalon, mint Jasmin Mesanovic. A vendégek támadói így is nagy nyomást helyeztek a kék-fehérek védelmére, amely sok helyezkedési hibát követett el, így többször is veszélyben volt a hazai kapu. Aztán a félidő felétől meglehetősen ellaposodott a játék, alacsony volt a tempó, sok a körülményeskedés és a rossz megoldás.

„Hát nem az év meccse...”– jegyezte meg tényszerűen az egyik hazai néző a 40. perc táján, és senki sem vitatkozott vele.

Érezték a szervezők is, hogy újra fel kell tüzelni a nézőket, így a szünetben kétszer is visszatértek a cheerleaderek, előbb a kabalalibával, Gedeonnal adtak elő egy produkciót, majd a nézők között a lelátón is rázták a pompomokat. A vezetőedzők pedig cserékkel igyekeztek frissíteni a csapatukat, mind Horváth Dávid, mind Milos Kruscsics változtatott a szünetben. Az MTK-nál Kovács Mátyás állt be a jobbhátvéd Várkonyi Bence helyett, de nem a helyére, mert Hej Viktort rendelték visszább egy sorral, jobbhátvédnek. Kovács Mátyás első labdaérintéséből csaknem rögtön gólt szerzett, kemény, lapos lövését azonban védte Kovács Marcel. Pár perccel később pedig Hej Viktor remekül centerezett Zsóri Dánielhez, aki átvette a labdát a kapu előtt, és négy méterről a kapu mellé lőtt. Ennél nagyobb helyzet aligha kell... Újabb három perc elteltével pedig Bognár István húszméteres, ballábas lövésénél kellett nyújtózkodnia a kisvárdai kapusnak, aki végül a jobb alsó sarok elől kitornázta a labdát.

Az MTK-é volt tehát a második játékrész eleje, a Kisvárda ekkor nem találta a játékát, hosszú percekre be is szorult a kapuja elé. A szabolcsi együttes csak egy 28 méteres Ötvös Bence-szabadrúgással vétette magát észre az ellenfél kapujánál, ám Demjén Patrik védte a sistergős bombát.

A 70. percben NB I-es újoncot avatott az MTK, a húszéves Zuigeber Ákos az élvonalban először viselhette a kék-fehér mezt (ahogy a Kisvárda kapusának, Kovács Marcelnek is ez volt a bemutatkozó mérkőzése a magyar élvonalban). Ez önmagában leginkább csak egy érdekesség lenne, ezen a találkozón viszont eseményszámba ment a teljesen eseménytelen utolsó húsz percet tekintve, amikor már nagyon nehezen lehetett elképzelni, hogy gól születik.

Nem is született (a 93. percben még Mario Ilievszki ballábas lövését kellett vetődve védenie Demjén Patriknak), így továbbra is várat magára az újonc MTK első győzelme az idényben, míg a Kisvárdának most már minden eredményfajtából van egy-egy, ugyanakkor az egyik pályaválasztói jog felcserélése miatt eddigi mindhárom meccsét idegenben vívta.

KOVÁCS MARCELL: KÉT ÉVE MÉG AZ IS NAGY SZÁM VOLT, HOGY A FRADI KISPADJÁN ÜLTEM

A TALÁLKOZÓ ONLIVE, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSA ITT OLVASHATÓ!

Az állás
1. Újpest FC 2 1 1 5–4 +1 4
2. Puskás Akadémia 2 1 1 4–3 +1 4
3. Kisvárda 3 1 1 1 3–3 0 4
4. Ferencvárosi TC 1 1 5–3 +2 3
5. Kecskeméti TE 1 1 3–1 +2 3
5. Debreceni VSC 1 1 3–1 +2 3
7. Diósgyőri VTK 2 1 1 4–3 +1 3
8. Zalaegerszegi TE 2 1 1 2–3 –1 3
9. MTK Budapest 3 2 1 2–3 –1 2
10. Paksi FC 1 1 1–1 0 1
11. Fehérvár FC 2 2 4–7 –3 0
12. Mezőkövesd 2 2 3–7 –4 0
NB I, 2023–2024, 3. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 11., péntek
MTK Budapest–Kisvárda 0–0
Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionRúsz Márton
1979
Augusztus 12., szombat
18.00: Újpest–Mezőkövesd (Tv: M4 Sport)Budapest,Szusza Ferenc Stadion
20.15: DVTK–Paks (Tv: M4 Sport)
Miskolc,DVTK Aréna
Augusztus 13., vasárnap
16.30: DVSC–ZTE (Tv: M4 Sport)Debrecen,Nagyerdei Stadion
18.45: Ferencváros–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)Budapest,Groupama Aréna
21.00: Kecskemét–Fehérvár (Tv: M4 Sport)Kecskemét, Széktói Stadion
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik