Már-már győztesnek tűnt az Újpest, de egy kapushiba pontot hozott a Mezőkövesdnek

Vágólapra másolva!
2023.08.12. 18:04
null
Csoboth Kevin visszatért eltiltásából, s természetesen a kezdőcsapatban kapott helyet, de nem tudott nyerni az Újpesttel (Fotó: Árvai Károly)<br /><a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/nb-i-3-fordulo-7103" target="_blank"><strong>A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK! </strong></a><br />
A labdarúgó NB I 3. fordulójában sokáig nem született gól az Újpest–Mezőkövesd találkozón. Bár Simon a 88. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, a legvégén nagy kapushibából egyenlített a Mezőkövesd, így 1–1-es döntetlennel ért véget a találkozó.

 

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ

Újpest–Mezőkövesd 1–1 ()
Budapest,Szusza Ferenc Stadion, 5115 néző.Vezette:Berke
Gólszerző: Simon K. (88.), ill. Lehoczky (90+2.)

ONLINE SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS ITT!

Támadás – egyértelműen ez volt a jelszava Nebojsa Vignjevicsnek, az Újpest vezetőedzője „telepakolta” a kezdőcsapatot olyan játékosokkal, akik értenek az akciók megszervezéséhez, esetleg a befejezéséhez. Hogy nézett ki ez a gyakorlatban? A négy védő előtt Vincent Onovo felelt a védekezésért, ám a szűrő középpályás jobb oldalán az első két meccsen négy gólt szerző, legutóbb Felcsúton triplázó Matija Ljujics, a bal oldalán Heinz Mörschel kapott szerepet, ők mindketten előre futballoznak, s még ott volt a három csatár, ugyanis Peter Ambrose középen, az egyik oldalról Kiss Tamás, a másikról Csoboth Kevin indult. Ez azt is jelentette, hogy az első fordulóban piros lappal kiállított és egy mérkőzésre eltiltott Csoboth visszakerült a csapatba, így George Ganea csak a kispadon kezdhette a mérkőzést, noha Felcsúton két gólpasszal vállalt szerepet a 3–3-as döntetlen kiharcolásából.

Alaposan megszervezte viszont a védekezését a Mezőkövesd, ez jól látszott a mérkőzés első szakaszában. Még úgy is a stabilitásra ügyelt Kuttor Attila vezetőedző, hogy két csatárt jelölt az együttesébe, a Vasastól érkező Szalai József játszott Sztefan Drazsics mellett. Gyanítható, a kövesdi edzőnek is lenne kedve sokkal több támadót szerepeltetni, de Cseri Tamás, Molnár Gábor és Ugrai Roland sem teljesen egészséges, igaz, a kispadon már bevetésre várhattak.

Ahogy azt várni lehetett, a játék főleg a kövesdi térfélen zajlott, de ha a vendégcsapatnak volt ideje elfoglalni a pozícióit, nehézségekbe ütközött az építkezés a lila-fehérek számára. Ám az egyik kövesdi ellentámadás végén máris kiderült, amiről egyébként korábban is sok szó esett – mi lehet az Újpest erőssége? Nos, az üres területek megtalálása és a sprintverseny megnyerése. Heinz Mörschel indította a bal oldalon meglóduló Tamás Krisztiánt – a védő is fellépett az akciókhoz –, rá már nem jutott kellő figyelem, az alapvonalig robogott, és ziccer lehetett volna a beadásából, ám a túloldalról nagy sebességgel érkező Kiss Tamás beleért a labdába, így Peter Ambrose nem tudott lőni. Furcsa helyzet, ha Kiss Tamás nem indul el, vagy lassabban ér a kapu elé, könnyen lehet, hogy ebből már gól született volna, de látszott, hogy ha az újpesti játékosoknak van helyük beindulni, felgyorsulni, akkor rettentő nehéz lépést tartani velük.

A mezőkövesdiek labdát szereztek, próbálták megbecsülni, megtartani, de a hazai kapuig nemigen jutottak el, ugyanakkor jó volt figyelni az 2004-es születésű Illés Bálint okos passzait, a fiatal futballista elfogódottság nélkül játszott. Jó volt a mérkőzés, de leginkább a szokottnál nagyobb számban megjelenő szurkolóknak köszönhetően, a kapu mögötti szektorokat megtöltő drukkerek folyamatosan énekeltek, és biztatták a házigazdát.

A második félidő sokkal inkább a küzdelemről, a párharcról szólt, a Mezőkövesd stabilan védekezett, és az Újpest hiába birtokolta a labdát, képtelen volt nagy helyzetet kialakítani. Jellemző: egy óra elteltével Heinz Mörschel távoli lövése volt az a momentum, amelynél felhördültek a nézők – végre történt valami. A második félidő első igazán veszélyes támadása végén Simon Krisztián lőhetett volna nagyon könnyen gólt, de rossz megoldást választott, azonban a hiba nem zökkentette ki, koncentrált maradt a hátralévő percekre, és a második lehetőségét már nem hagyta veszni.

Úgy tűnt, ezzel el is dőlt a mérkőzés, hiszen a vendégek játékában nem igazán volt benne a gól, a kövesdiek mindent egy lapra feltéve megpróbáltak előremenni, és egy kétségbeesettnek tűnő, ám mégis mértani pontossággal előreívelt labdára nem tudtak reagálni a hazaiak, ráadásul a kapus, Djordje Nikolics alászaladt a labdának, és a csereként beálló Lehoczky Roland az üres kapuba fejelt. 1–1

ONLINE SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Újpest FC 3 1 2 6–5 +1 5
2. Puskás Akadémia 2 1 1 4–3 +1 4
3. Kisvárda 3 1 1 1 3–3 0 4
4. Ferencvárosi TC 1 1 5–3 +2 3
5. Kecskeméti TE 1 1 3–1 +2 3
Debreceni VSC 1 1 3–1 +2 3
7. Diósgyőri VTK 2 1 1 4–3 +1 3
8. Zalaegerszegi TE 2 1 1 2–3 –1 3
9. MTK Budapest 3 2 1 2–3 –1 2
10. Paksi FC 1 1 1–1 0 1
11. Mezőkövesd 3 1 2 4–8 –4 1
12. Fehérvár FC 2 2 4–7 –3 0
NB I, 2023–2024, 3. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 11., péntek
MTK Budapest–Kisvárda 0–0
Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionRúsz Márton
1979
Augusztus 12., szombat
Újpest–Mezőkövesd 1–1Budapest,Szusza Ferenc StadionBerke Balázs5115
DVTK–Paks 1–1Miskolc,DVTK Aréna
Bognár Tamás
6649
Augusztus 13., vasárnap
16.30:DVSC–ZTE (Tv:M4 Sport)Debrecen,Nagyerdei Stadion
18.45:Ferencváros–Puskás Akadémia (Tv:M4 Sport)Budapest,Groupama Aréna
21.00:Kecskemét–Fehérvár (Tv:M4 Sport)Kecskemét,Széktói Stadion
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik