NB I: Ezt a mentalitást itt még nem tapasztaltam – Grzelak a Fehérvár első pontszerzése után

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.08.18. 21:04
null
Bartosz Grzelak nem látott még ilyen mentalitást a csapatától (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB I 4. fordulójának nyitó mérkőzésén a Puskás Akadémia kétszeri vezetés után 2–2-t játszott a vendég Fehérvár ellen. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A Puskás Akadémia trénere, Hornyák Zsolt megköszönte csapatának a mérkőzést.

„Kicsit szomorú vagyok, mert úgy érzem, az első félidőben le kellett volna rendezni a mérkőzést. Kicsit könnyelműek voltunk a befejezéseknél, és a végén ezt megbüntették a nyolcperces hosszabbítás során. Próbáltam rájönni, miért volt ennyi, de nem ezen múlt, hanem az első félidőben kihagyott helyzeteken. Félig tele a pohár és félig üres. A hozzáállás extra, a játék extra, de kicsit jobban oda kell figyelni, mert így az eredmény miatt van hiányérzetem.”

Batik Bence ebben a szezonban már nem védőként, hanem középpályásként kap szerepet. Ezzel kapcsolatban a szakvezető elmondta:

„Télen akár a csatársorba is beteszem, mert megígértem neki, hogy bejuttatom a válogatottba. Remélem, Marco Rossinak tetszett a játéka. Ha azt mondja Rossi, hogy szükséges, tényleg felteszem csatárnak, mert megérdemelné a lehetőséget a válogatottban.”

HORNYÁK ZSOLT SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

TEGNAP EGYÜTT VOLTUNK FODRÁSZNÁL, DE A MECCS ELŐTT LERÁZOTT – SZOLNOKI SPANDLERRŐL

A Fehérvár FC vezetőedzője, Bartosz Grzelak kijelentette: nem kezdték jól a meccset.

„Hoztunk néhány rossz döntést. Jobban kell védekezni, nem szabad gólokat kapni tíz perc után. De utána erősek voltunk, mi lettünk a jobb csapat a pályán, kontrolláltuk a játékot, azonban a Puskás Akadémia ilyenkor is erős ellenfél. Láthattuk, hogy Colley milyen jó futballista. A második félidőben is jól teljesített a csapat, a Puskás kicsit a semmiből szerzett ismét vezetést. Büszke vagyok, hogy ki tudtak egyenlíteni a játékosaim, nem sok együttes tudta volna ezt megcsinálni három vereség után. Ez nagyon biztató a jövőre nézve. Ez a mentalitás új dolog számomra, tavasszal még nem tapasztaltam meg itt, és szerintem a szurkolók is ezt várják el a csapattól.”

BARTOSZ GRZELAK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

KATONA: KÜZDÖTTÜNK AZ EDZŐNKÉRT IS, DE AZ ÉLETÜNKÉRT IS MENTÜNK

A mérkőzésről bővebben itt olvashat.

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ

Puskás Akadémia–Fehérvár 2–2 (1–1)
Felcsút,
Pancho Aréna, 3102 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Plsek (11., 75.), ill. Kodro (39.), Katona Mátyás (90+5.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik