NB I: a Fehérvár megszerezte Kalmár Zsoltot – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.11. 13:56
null
(Fotó: fehervarfc.hu)
A labdarúgó NB I-ben érdekelt Fehérvár FC a hivatalos honlapján közölte, hogy szerződtette a magyar válogatott középpályását, Kalmár Zsoltot.

Korábban már írtunk a 28 éves labdarúgó esetleges klubváltásáról, s ezt végül péntek délután erősítette meg az NB I jelenlegi évadát két vereséggel kezdő együttes.

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek a Vidinél! Juhász Rolanddal többször egyeztettünk, pozitív jövőképet vázolt fel számomra, így hatév után a távozás mellett döntöttem. Ez számomra most egy teljesen új kihívás lesz, de már nagyon várom, hogy az új csapattársaimmal készülhessek. Folyamatosan követtem az NB I-et azóta is, hogy eligazoltam, és az a véleményem, hogy a szlováknál erősebb bajnokságban folytathatom, mert a magyar élvonal nagyon sokat fejlődött azóta, hogy 2014-ben külföldre költöztem. Természetesen a válogatottat is figyelembe vettem, amikor a váltás mellett döntöttem, szeretnék továbbra is tagja maradni a keretnek” nyilatkozta a klubhonlapnak Kalmár Zsolt.

A magyar válogatottban 32 meccsen három gólt szerző labdarúgó hat év után hagyja el a DAC 1904 gárdáját, ahol közönségkedvenc és csapatkapitány volt. Kettő plusz egy éves szerződést írt alá a piros-kék klubnál.

„Vannak dolgok az életben, amik nem úgy alakulnak, ahogy a történet szereplői szeretnék. Ilyen a mi esetünk is Zsoltival. A klub az elmúlt években végig mellette állt, a nehéz időszakokban is, és minden támogatást megadott, hogy újra visszatérhessen a pályára. Az utóbbi hónapok azt mutatták, hogy bár mindketten szeretnénk folytatni az együttműködést, végül mindkét félnek be kellett látnia, hogy együtt ez már nem megy. Hosszas beszélgetések után úgy döntöttünk, hogy a klub engedélyezi Zsolt távozását a Fehérvár FC-hez. Nem volt ez egyszerű döntés, de beláttuk, hogy a klubnak és Zsoltinak is ez a legjobb megoldás” – kommentálta a transzfert a csallóközi klub honlapján Világi Oszkár, a DAC 1904 tulajdonosa.

 

A győri születésű, az ETO-ban nevelkedő Kalmár Zsolt 2017-ben igazolt az akkor még másodosztályú RB Leipzigtől a DAC-hoz, az elmúlt hat évben 148 tétmeccsen 48 gól volt a mérlege.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Franck Bambock (francia, Grenoble Foot – Franciaország), Berki Marcell (Red Bull Salzburg), Spandler Csaba (Puskás Akadémia, szabadon igazolhatóként), Kalmár Zsolt (DAC 1904 – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők: Mamoudou Karamoko
(francia, FC Köbenhavn – Dánia), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)
Kölcsönből visszatérők: Kovács Bence (Kazincbarcika), Zeke Márió (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók: Alef (Alef dos Santos Saldanha, brazil, szabadon igazolható), Claudiu Bumba (román-magyar, ETO FC Győr, szabadon igazolhatóként), ifj. Dárdai Pál (magyar-német, Hertha BSC – Németország). Marcel Heister (német-horvát, Ludogorec Razgrad – Bulgária, szabadon igazolhatóként), Kojnok Zsolt (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Kovácsik Ádám (győri kölcsön után Mezőkövesd – szabadon igazolhatóként), Jevhen Makarenko (ukrán, Ordabaszi FK – Kazahsztán, szabadon igazolhatóként), Loic Nego (francia-magyar, Le Havre AC – Franciaország, szabadon igazolhatóként), Artem Sabanov (ukrán, FK Polisszja Zsitomir – Ukrajna, szabadon igazolhatóként), Stopira (Ianique dos Santos Tavares, zöld-foki-szigeteki-magyar, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Babos Bence (FC Ajka), Dala Martin (Nyíregyháza Spartacus)
Kölcsönből visszatér klubjához: Peter Pokorny (szlovák, Real Sociedad – Spanyolország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk
: Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Konyaspor – Törökország), Nikola Szerafimov (északmacedón)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik