DVSC: Babunszki távozott, szerb csatár pótolhatja – NS-infó

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.28. 18:57
null
Dorian Babunszki Bolla Bendegúz korábbi együttesénél folytatja (Fotó: Facebook/grasshopperclubzuerich)
A svájci élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Super League) szereplő Grasshopper Club Zürich a hivatalos honlapján erősítette meg a Dorian Babunszki átigazolásáról szóló múlt heti információnkat. A DVSC értesüléseink szerint már megtalálta az északmacedón csatár utódját a szerb Andrija Majdevac személyében.

A 26 éves Babunszki kétéves kontraktust írt alá a zürichi együttesnél, amely az előző évadban a tízcsapatos bajnokság hetedik helyén végzett.

„Doriannak más lehetősége is volt, de úgy ítéltük meg, hogy a svájci bajnokság egy jó ugródeszka lehet ahhoz, hogy később egy még erősebb bajnokságba szerződhessen – nyilatkozta az átigazolás kapcsán a Nemzeti Sportnak a játékos menedzsere, Filipovics Vladan.Az NB I megítélése szempontjából is kedvező ez az átigazolás, hiszen a játékospiacon mindig figyelemreméltók azok a ligák, ahonnan egyre több labdarúgó tud nívósabb bajnokságba igazolni."



A Babunszki helyére kiszemelt Andrija Majdevac – akivel értesüléseink szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat a Szrdjan Blagojevics vezette alakulat – szabadon igazolhatóként érkezhet a cívisvárosba. A 26 éves támadó az előző idényt a Novi Pazarnál töltötte, ahol 26 meccsen 12 góllal a negyedik helyen végzett a szerb Szuperliga góllövőlistáján, de lejárt a szerződése, így jelenleg szabadon igazolható.

A DVSC-ből Babunszki mellett egyébként a télen szerződtetett horvát ék, Antonio Mance is távozhat – mint jeleztük, rá a ZTE vetett szemet –, így Majdevac érkezése nagy űrt tölthetne be a debreceni csatársorban. Egyébként Majdevac lehet a DVSC második olyan szerzeménye, aki a Novi Pazartól érkezik. Idén januárban a 27 éves montenegrói szűrő, Sztefan Loncsar hagyta ott a szerb klubot a Loki kedvéért.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők:
Brandon Domingues (portugál-francia, Budapest Honvéd), Joao Oliveira (Joao Pedro Abreu de Oliveira, svájci-portugál, Leixoes SC – Portugália, szabadon igazolható), Hamzat Ojediran (nigériai, KF Egnatia Rrogozhinë – Albánia, kölcsön után végleg), Vajda Botond (szlovák-magyar, Diósgyőri VTK, legutóbb kölcsönben: Tiszakécskei LC)
Kölcsönbe érkezők: Alexander Mojzis (szlovák, MFK Ruzomberok – Szlovákia)
Kölcsönből visszatérők:Baranyai Nimród (Mezőkövesd), Rácz Balázs (Szeged-Csanád GA)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Engedi Márk, Fábián Bence, Kócs-Washburn Erik Endre,
Erneszt Romancsuk, Takács Bence, Tercza Gergő
Kiszemeltek: Tuboly Máté (ETO FC Győr), Andrija Majdevac (szerb, szabadon igazolható, legutóbb Novi Pazar – Szerbia)
Távozók:Okan Aydin (német-török, szabadon igazolható), Raul Balbarau(román, szabadon igazolható, legutóbb kölcsönben FC Noah – Örményország), Baráth Péter (Ferencváros, kölcsön után végleg), Sylvain Deslandes (kameruni-francia, szabadon igazolható), Matar Dieye (szenegáli, finnországi kölcsön után AC Bellinzona – Svájc, szabadon igazolhatóként), Kovács Péter (Karcag), Kundrák Norbert (szegedi kölcsön után Budapest Honvéd), Major Sámuel (Kozármisleny), Sós Bence (Topolyai SC – Szerbia), Saná Gomes (bissau-guineai, Belenenses – Portugália, legutóbb kölcsönben PFK Beroe Sztara Zagora – Bulgária), Varga Kevin (szabadon igazolható), Dorian Babunszki (északmacedón, Grasshopper Club Zürich – Svájc)
Kölcsönbe távozók: Peter Olawale (nigériai, Balzan FC – Málta, legutóbb kölcsönben FC Noah – Örményország)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Antonio Mance (horvát, Zalaegerszeg)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik