Újpest: a Honvédból érkezhet Antonov utódja – NS-infó

Vágólapra másolva!
2023.06.13. 11:38
null
Tamás Krisztián 2020 óta a Bp. Honvéd játékosa (Fotó: Földi Imre, archív)
A Nemzeti Sport értesülései szerint az Újpest FC tárgyalásokat folytat az NB II-be kiesett Budapest Honvéd lejáró szerződésű balhátvédjével, Tamás Krisztiánnal.

 

Az Újpest FC-ben a 2022–2023-as idényben a szerb Nemanja Antonov szerepelt balhátvéd poszton, akinek a szerződtetését már bejelentette az MTK Budapest.

A Nemzeti Sport értesülései szerint a légióst a Honvéd lejáró szerződésű balhátvédjével, az olasz AC Milanban is nevelkedett, majd Gyirmóton, Fehérváron és Zalaegerszegen is futballozó Tamás Krisztiánnal pótolná az Újpest.

A 28 éves játékossal már folynak a tárgyalások. Hallani a Paksi FC érdeklődéséről is, de Tamás Újpesten született, ott is nőtt fel, onnan szerződött a Haladás utánpótlásába (az Illés Akadémiához), majd Olaszországba – emiatt az Újpest előnyt élvezhet a tárgyalásoknál.

Tamás három évvel ezelőtt igazolt a Honvédhoz, a legutóbbi évadban alapembernek számított az NB II-be kieső kispestieknél, 29 bajnokin szerepelt, de mivel lejár a szerződése, ingyen távozhat.

(A Honvédnál 2022 tavaszán a védő edzője volt Nebojsa Vignjevics, az Újpest jelenlegi vezetőedzője tehát pontosan tisztában van Tamás Krisztián képességeivel – a szerk.)

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Dzenan Burekovic (bosnyák, Szpartak Szubotica – Szerbia), Märten Kuusk (észt, Flora Tallinn – Észtország), Matija Ljujics (szerb, Sabail – Azerbajdzsán), Máté Zsolt (Tiszakécske), Radosevics Ognjen (szerb, Szentlőrinc)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Tamás Krisztián (Bp. Honvéd, szabadon igazolható)
Távozók
: Nemanja Antonov
(szerb, MTK Budapest, szabadon igazolhatóként), Filip Pajovics (szerb, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Fernand Gouré (elefántcsontparti, Westerlo – Belgium)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik