NB I: Szolnoki Roland sérülésmentes felkészülést kíván magának

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2023.06.21. 10:41
null
Szolnoki Roland bízik abban, hogy az új bajnoki évadban folyamatosan játszhat, és sokszor találkozik majd a labdával (Fotó: Kovács Péter)
Keddtől öt napon keresztül Olaszországban készül a Puskás Akadémia, a csapat kapitányának, Szolnoki Rolandnak hosszú idő után új szobatársa van.

 

Az ilyenkor megszokott orvosi vizsgálatokon, felméréseken már túl vannak a Puskás Akadémia labdarúgói, akik kedden Olaszországba utaztak miniedzőtáborozásra. Természetesen a játékosok nem a nulláról indulnak, az alapokat még a szabadságuk alatt megszerezték, ugyanakkor azzal is tisztában vannak, az elkövetkező öt napban nem a labda lesz a középpontban.

„Jó három hét szabadságot kaptunk, ám az utolsó tíz napban mindenkinek el kellett végeznie a neki meghatározott programot  – mondta úton Olaszország felé az együttes kapitánya, Szolnoki Roland. – Aki ismeri a mestert, Hornyák Zsoltot, tudja, egyáltalán nem laza futásról volt szó, az adatainkat folyamatosan elemezték, mindenki kontroll alatt volt – fontos is, hogy jó alapról látunk neki a munkának. Az olaszországi összetartás alatt a futáson, az erőnléti edzéseken lesz a hangsúly, aztán két hétig otthon készülünk, majd július nyolcadikától következik az újabb edzőtáborozás az osztrák-német határ mellett. Bizonyos szempontból furcsa nekem a mostani felkészülés, mert a legjobb barátom, Spandler Csaba, akivel elválaszthatatlanok voltunk, eligazolt, de az első perctől képben voltam a helyzetével. Új lehetőséget kapott, csak a legjobbakat tudom neki kívánni. Kicsit olyan érzésem van, mintha az egyik felemet vesztettem volna el. Persze sok barátom maradt a csapatban, például Nagy Zsolt, akivel ugyancsak jó a viszonyom, de említhetem Posztobányi Patrikot is, akivel együtt végeztem a rehabilitációt, és aki az új szobatársam lesz az edzőtáborban.”

Talán mondani sem kell, a Puskás Akadémia kerete is átalakul az átigazolási időszakban, ám egyelőre csak annyi biztos, hogy Spandler Csaba klubrekorderként, 142 NB I-es mérkőzéssel a háta mögött a Mol Fehérvárhoz igazolt, és szerződése lejártával a román válogatott Alexandru Baluta is elhagyta a klubot (három évre írt alá a bukaresti FCSB-hez). A szakmai stábot érintő változás, hogy Hornyák Zsolt segítője, a korábbi 79-szeres válogatott Vanczák Vilmos az NB III-as PAFC II edzője lett, a Nemzeti Sport úgy tudja, Szlovákiából érkezhet az új másod­edző. S hogy Szolnoki Roland milyen idényt remél?

„Az előző bajnoki esztendő olyan volt, mint amikor hullámvasúton ül az ember – mondta az egyszeres válogatott, 31 éves védő. – Voltak jó időszakaink, mint például a bajnokság harmadik köre, amikor hétszer is nyerni tudtunk, ugyanakkor túlzottan sok döntetlent játszottunk, jobban jártunk volna, ha azoknak a meccseknek a felét megnyerjük, felét pedig elveszítjük! Az utolsó előtti fordulónál pénteken még dobogósok voltunk, és ha másnap a Ferencváros nem kap ki otthon a DVSC-től, a kezünkben maradt volna a sorsunk: kisebb csalódásként éltük meg, hogy nem lettünk érmesek. Keveset, csak kilenc bajnokit játszottam, de ha azt nézem, hogy hét hónappal a nagyon súlyos sérülés után már futballozhattam, nem is olyan rossz az összkép. Biztos vagyok benne, lesznek még távozóink, és persze új igazolásaink is, ám a legfontosabb a kemény munka. Az mindig jó, ha a csapatnak ilyenkor megmarad a magja, sokat jelentene, ha nagyobb sérülések nélkül tudnánk le a következő idényt – ez alap lenne a jó szerepléshez.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIÁNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhetnek: Auerbach Martin (Csákvár), Bakti Balázs (Budafoki MTE), Farkas Bendegúz (Nyíregyháza Spartacus), Kirilo Janyickij (ukrán, Csákvár), Jevhenyij Kicsun (ukrán-magyar, Gyirmót FC Győr), Kiss Norbert (Tiszakécskei FC), Major Marcell (Nyíregyháza Spartacus), Mim Gergely (Zalaegerszegi TE FC), Ominger Gergő (Csákvár), Radics Márton (Diósgyőri VTK), Tamás Nándor (magyar-román, Csákvár)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók: Alexandru Baluta (román, FCSB – Románia, szabadon igazolhatóként), Spandler Csaba (Fehérvár FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik