NB I: Kenyeres Imre távozik a Mol Fehérvártól

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.06.25. 13:27
null
Kenyeres Imre nagyon értékes munkát végzett Székesfehérváron (Fotó: molfehervar.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár a hivatalos honlapján bejelentette, hogy távozik a klubtól Kenyeres Imre, aki 2015-túl felügyelte a klub utánpótlását.

 

A cikk megemlíti, hogy egy hónappal azután, hogy munkába állt a Fehérvárnál 2015-ben, útjára indult az országban akkor egyedülállónak számító mentorprogram, melynek lényege az volt, hogy az első csapat játékosai kaptak egy-egy utánpótláscsapatot, és egész szezonban tartották velük a kapcsolatot, részt vettek a gyerekek életében.

„2016-tól kezdve egyre több nemzetközi mérkőzésen vettek részt a fehérvári fiatalok, ami a klub utánpótlás-képzésének egyik fontos alapköve lett. Hosszú évek után a 2016–2017-es szezonban érte el klubunk utánpótlása az egyik legnagyobb sikerét, az U17-es csapatunk Kuttor Attila és ifj. Horváth Gábor vezetésével megnyerte a másodosztályú bajnokságot.”

„2022-ben a Vidi női felnőttcsapata – melynek szakmai felügyelete szintén Kenyeres Imre alá tartozott – megnyerte az NB II-es bajnokságot és története során először feljutott az élvonalba, amelyben aztán a 2022–2023-as szezonban csont nélkül sikerült kiharcolnia az elsődleges célt, a bennmaradást.”

„Ugyancsak beszédes adat, hogy amikor Kenyeres Imre átvette a Vidi utánpótlásának vezetését, nem volt egyetlen utánpótlás-válogatott labdarúgónk sem, míg a legutóbbi szezonban a fiúk részére összesen 20 játékosnak, a lányok részére pedig 10 labdarúgónak érkezett valamelyik korosztály szövetségi edzőjétől meghívó a nemzeti csapatokba.”

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik