FTC: topligás klubokat előzhetnek meg a válogatott játékosnál!

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.14. 10:31
null
Az<a href="https://africafootunited.com/mercato-mohamed-ali-ben-romdhane-au-ferencvaros-tc/"> africafootunited.com</a> szerint is a Ferencváros lehet a befutó a Romdanért folyó versenyben
Múlt héten már beszámoltunk róla, hogy értesüléseink szerint a Ferencváros labdarúgócsapata újrakezdte a tárgyalásokat a már télen kiszemelt középpályás, a tunéziai válogatott Mohamed Ali Ben Romdan szerződtetése ügyében. Az africafootunited.com friss híre szerint az FTC a belga ezüstérmes Genket és több élvonalbeli francia klubot megelőzve szerezheti meg a katari vb-n is szerepelt futballista játékjogát.

 

 

A Nemzeti Sport múlt héten úgy értesült, hogy a Ferencváros ismét tárgyal a 23 éves, 26-szoros tunéziai válogatott Mohamed Ali Ben Romdan szerződtetéséről, akit már télen is kinézett a klub az Union Berlinbe igazolt, szintén tunéziai Aissa Laidouni pótlására, de akkor a zöld-fehérek nem tudtak megegyezni a játékos klubjával. Romdannak azonban a nyáron lejár a szerződése a tunéziai Espérancénál, így most már csak vele kell megegyezni.

Úgy tudjuk, az FTC közel áll a megállapodáshoz és ezt erősíti az africafootunited.com kedd esti híre is. A portál szerint a Ferencváros olyan klubok elől szerezheti meg Romdan játékjogát, mint a belga ezüstérmes Genk, vagy a francia élvonalbeli Clermont Foot, Lorient, Toulouse trió. Ezek a klubok mind bejelentkeztek a középpályásért, de a Ferencváros lehet a befutó, mert a magyar csapattal már hamarabb, a télen megkezdődtek a tárgyalások.

Romdan a klubjában 36 tétmeccsen 14 gólt szerzett (éppen egy hete, múlt szerdán is betalált a tunéziai bajnokság rájátszásában) a most befejeződött idényben, más csapatban eddig még nem játszott, az Espérancé-ban nevelkedett. A tunéziai válogatottban szerepelt a tavalyi világbajnokságon, egy meccsen játszott Katarban, kezdőként a 74. percig volt pályán a franciák elleni meccsen, amelyet 1–0-ra megnyert Tunézia.

Romdan ügyében kerestük már korábban a Ferencvárost, de a klub átigazolási sajtóhíreket nem kommentál.

Az FTC a francia-szenegáli Ibrhaim Cissé személyében már bejelentette egy új szerzeményt ezen a héten is, az izraeli sport5.co.il szerint szerdán az izraeli válogatott középpályás, Mohammed Abu Fani is aláírhat, és mint már jeleztük, küszöbön az egyezség a szerb csatár, Alekszandar Pesics ügyében is.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Baráth Péter (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Ibrahim Cissé (francia-szenegáli, Caen – Franciaország, szabadon igazolhatóként), Halmai Ádám (Soroksár SC), Tosin Kehinde (nigériai, Randers FC – Dánia, szabadon igazolhatóként), Cebrail Makreckis (lett-marokkói, Pirin Blagoevgrad – Bulgária, szabadon igazolhatóként), Varga Barnabás (Paksi FC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Iyinbor Patrick (Vasas FC), Stjepan Loncar (bosnyák, KV Kortrijk – Belgium)?, Varga Ádám (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd
Kiszemeltek (sajtóhírek alapján): Mohammed Abu Fani (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Alekszandar Pesics (szerb, Crvena zvezda – Szerbia), Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai, Espérance – Tunézia)
Távozók: Bogdán Ádám (szabadon igazolható), Adnan Kovacevic (bosnyák, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország), Ángelo Sagal (chilei, Gaziantep FK – Törökország)?
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Vécsei Bálint (lejár a szerződése)
Kölcsön után végleg távozhatnak:
Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország), Zseljko Gavrics (szerb, DAC 1904 – Szlovákia), Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Katona Bálint (Kecskeméti TE), Katona Máté (Kecskeméti TE), Szánthó Regő (DAC 1904 – Szlovákia),
Az FTC II keretéhez tartozó és az NB II-es partnercsapatnak, a Soroksárnak kölcsönadott labdarúgók nem szerepelnek a felsorolásban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik