FTC: aláírt a Franciaországból érkező védő – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.06.13. 15:02
null
Ibrahim Cissé a Ferencváros hatodik nyári szerzeménye (Fotó:<a href="https://www.fradi.hu/" target="_blank"> fradi.hu</a>)
Kedd délelőtt már jeleztük, hogy hamarosan újabb három nyári szerzeményt jelenthet be a Ferencváros labdarúgócsapata – közülük az első a francia Ibrahim Cissé.


Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport múlt heti értesülései: a francia-szenegáli Ibrahim Cissé is a Ferencvárosban folytatja pályafutását.

Múlt szombaton írtunk arról, hogy értesüléseink szerint a Ferencváros előrehaladott tárgyalásokat folytat a másodosztályú Caen lejáró szerződésű belső védőjével, Ibrahim Cissével, aki ezen a héten jó eséllyel alá is írhat az FTC-hez. A klub most be is jelentette a szerződtetését.

„Klubunk szerződtette Ibrahim Cissét, a francia másodosztályú Caen labdarúgóját. A francia-szenegáli állampolgárságú védő 1996. május 2-án született Párizsban” – írja a fradi.hu.

Az FTC azt nem közölte, hogy a játékos mennyi időre írt alá, de a többek között Párizsban, a PSG-nél is nevelkedett védő kapcsán a L'Équipe hétfői cikkében arról írt, hogy Cissé várhatóan három évre ír alá a Ferencvároshoz, miután az FTC a tárgyalások során beelőzte a francia Saint-Étienne-t és a szerb Crvena zvezdát is. Cissé az Instagram-oldalán már el is köszönt a Caen szurkolóitól. Két évet futballozott Caenban, a most befejeződött idényben az 5. helyen végeztek a Ligue 2-ben.

A 27 éves, 185 centiméter magas Cissé eddig csak Franciaországban játszott, 157 mérkőzésen szerepelt a másodosztályban (gólt nem szerzett, volt két gólpassza), az élvonalban csupán egy meccse volt az Angers SCO-ban (2019. szeptember 28-án az Amiens ellen kezdőként 61 percet játszott). Futballozott korábban az USL Dunkerque-ben, a Paris FC-ben és az FC Tours-ban is.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Baráth Péter (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Ibrahim Cissé (francia-szenegáli, Caen – Franciaország, szabadon igazolhatóként), Halmai Ádám (Soroksár SC), Tosin Kehinde (nigériai, Randers FC – Dánia, szabadon igazolhatóként), Cebrail Makreckis (lett-marokkói, Pirin Blagoevgrad – Bulgária), Varga Barnabás (Paksi FC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Iyinbor Patrick (Vasas FC), Varga Ádám (Kecskeméti TE), Stjepan Loncar (bosnyák, KV Kortrijk – Belgium)?
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd
Kiszemeltek: Mohammed Abu Fani (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Alekszandar Pesics (szerb, Crvena zvezda – Szerbia), Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai, Espérance – Tunézia)
Távozók: Bogdán Ádám (szabadon igazolható), Adnan Kovacevic (bosnyák, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország), Ángelo Sagal (chilei, Gaziantep FK – Törökország)?
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Vécsei Bálint (lejár a szerződése)
Kölcsön után végleg távozhatnak:
Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország), Zseljko Gavrics (szerb, DAC 1904 – Szlovákia), Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Katona Bálint (Kecskeméti TE), Katona Máté (Kecskeméti TE), Szánthó Regő (DAC 1904 – Szlovákia),
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik