FTC: Csercseszov az egyik jelölt a patinás orosz klub kispadjára – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.04. 14:56
null
Sztanyiszlav Csercseszov jelenleg a Ferencvárost irányítja (Fotó: Dömötör Csaba)
Új vezetőedzőt keres az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premjer Liga) szereplő Dinamo Moszkva, a fővárosi csapat jelöltjei között ott van a magyar bajnok Ferencváros mestere, Sztanyiszlav Csercseszov is – írja az ismert orosz sportújságíró, Nobel Arusztamjan információira hivatkozva a Rusfootball.

A korábban Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató orosz csapatot 2022 nyarától a szerb Szlavisa Jokanovics irányítja. Az 54 éves szakemberrel a Dinamo az ötödik helyen áll a Premjer Ligában, és az Orosz Kupában is versenyben van, de az éllovas Zenittel szembeni tetemes hátrány miatt elképzelhető, hogy a közeljövőben az edzőváltás mellett döntenek az egykori belügyi klubnál.

Ennek értelmében a Dinamo vezetősége már régóta figyeli a lehetséges edzőket, így került képbe két, magyar érdekeltségű szakember is. Az egyik a Ferencvárost irányító Sztanyiszlav Csercseszov, aki korábban már dolgozott a fővárosi együttesnél, míg a másik a Mol Fehérvár korábbi mestere, Marko Nikolics, aki a városi rivális Lokomotivnál töltött időszaka miatt esélyes a Dinamo kispadjára – a 43 éves szerb szakember 2021-ben kupagyőztes lett a moszkvai vasutascsapattal.

Fontos megjegyezni, hogy egyelőre nem történtek lépések egyik edző felé sem, de Arusztamjan szerint úgy Csercseszov, mint Nikolics rendszeres beszédtéma a Dinamo Moszkva berkein belül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik