NB I: Tudom, mennyit jelent a Puskás Akadémia legyőzése a szurkolóknak – Klafuric

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.03.05. 18:32
null
Dean Klafuric nagyon boldog volt a mérkőzés után (Fotó: Árvai Károly)
A labdarúgó NB I 22. fordulójában a Budapest Honvéd 3–1-re legyőzte odahaza a Puskás Akadémiát. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A Puskás Akadémia trénere, Hornyák Zsolt érthető módon nem volt boldog a találkozó után.

„Egyértelműen nyerni szerettünk volna, jól is indult számunkra, óriási helyzetet hagytunk ki az első félidőben, diktáltuk a tempót. Aztán küzdőssé vált a mérkőzés, persze természetes, hogy a hazaiaknak nagyon fontos volt a meccs. Számunkra is fontos minden pont, de a Honvéd az életéért, a bennmaradásért játszik, úgyis állt hozzá. Hiányérzetem van, mert Markek Tamást nem tudta Tóth Balázs úgy helyettesíteni, mint az előző mérkőzéseken. Három, szerintem védhető gólt kaptunk pontrúgások után. Ezeket le kellett volna védekezni. Markek Tamást pihentetni akartuk, Tóth Balázsnak pedig teret adni, de ezt a cserét most nem éreztem annyira sikeresnek. Ez nem az ő mérkőzése volt, de az egész csapat rosszul védekezett.”

HORNYÁK ZSOLT SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A Honvéd vezetőedzője, Dean Klafuric magyarul kezdte értékelését: „csak a Kispest!”

Ezután angolra váltott, és elmondta: nagyon boldog a siker miatt.

„Nagyon sokan dolgoztunk hónapok óta nagyon keményen ezen az eredményen. Már hamarabb is érdemeltünk volna hasonló sikert. Boldog vagyok a szurkolók miatt is, mert tudom, mennyit jelent ez számukra. Különösen a PAFC ellen. Büszke vagyok a játékosokra is, mert szívvel-lélekkel játszottak, nem adták fel hátrányban sem, küzdöttek tovább.”

Majd egy személyes történetet osztott meg az újságírókkal.

„Néhány napja Kispesten sétáltam, és láttam egy festményt, amin egy Honvéd-szurkoló apa beszél a fiához. Én is ilyen környéken nőttem fel Zágrábban, nekem is mesélte apukám, mennyire fontos a futball a városrész számára. Látva ezt a festményt büszkeség töltött el, mert én is azt éreztem a Dinamo Zagreb iránt, amit a kispestiek a Honvéd iránt. Itt is lehet érezni a futball illatát a levegőben.”

DEAN KLAFURIC SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

TAMÁS KRISZTIÁN: VÉGRE ELKEZDHETÜNK HINNI MAGUNKBAN

NB I
22. FORDULÓ
Budapest Honvéd–Puskás Akadémia FC 3–1 (Prenga 54., 67., Lukics 81., ill. Favorov 47.)
Budapest, Bozsik Aréna, 3656 néző. V: Bogár
Kiállítva: Doka (85., Honvéd)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik