Átigazolás: az orosz futball nagy ígérete a Fradinál is képbe került!

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.02.22. 15:55
null
Arszen Zaharjan szerződtetése a Ferencvárosnál is szóba került a télen (Fotó: AFP, archív)
A Nemzeti Sport orosz forrásokhoz hasonlóan úgy értesült, hogy a Ferencváros labdarúgócsapatánál is szóba került a téli átigazolási időszakban a Dinamo Moszkva 19 éves, hatszoros orosz válogatott támadó középpályása, a 15 millió euróra taksált Arszen Zaharjan szerződtetése.

 

 

A Nemzeti Sport több külföldi forráshoz hasonlóan úgy értesült, hogy a Ferencváros labdarúgócsapatánál is szóba került a télen az orosz futball nagy ígéretének tartott, 19 éves, hatszoros orosz válogatott Arszen Zaharjan szerződtetése.

A sports.ru arról ír, hogy a télen a Ferencváros mellett a Mallorca, a Celta Vigo és a Porto is vitte volna a Dinamo Moszkvában ebben az idényben 22 tétmeccsen három gólt és hat gólpasszt elérő támadót, akinek a kivásárlási árát 15 millió euróra teszik, és korábban állítólag a Chelsea is érdeklődött iránta. Azt nem tudni, hogy a kérők milyen koncepcióval (végleg vagy kölcsönbe – a Fradi esetében alighanem utóbbi jöhetett volna szóba) szerződtették volna a játékost, és hol akadtak el a tárgyalások.

A török Fotomac szerint ugyanakkor a Galatasaray állt a legközelebb a tehetség megszerzéséhez, akiért 13 millió eurót ajánlottak, 2027-ig szóló, évi 1.9 millió eurós fizetés mellett. Törökországban március 5-ig tart az átigazolási időszak, de Zaharjan a hírek szerint visszautasította a Galata ajánlatát. Ugyan távozna Oroszországból, ám nem Törökországban képeli el a folytatást, ezért a nyárig kivár a klubváltással, a szerződése 2024-ig szól Moszkvában.

Zaharjan a Dinamo Moszkva (amelynél korábban a Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov is dolgozott) utánpótlásából került fel az első csapathoz 2020-ban, azóta 69 tétmeccsen 15 gólt és 20 gólpasszt ért el.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik