Fehérvár: megállapodtak a norvég középpályás áráról – sajtóhír

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.12.17. 11:13
Stian André de Wahl norvég sportújságíró a Twitteren arról posztolt, hogy a Mol Fehérvár labdarúgócsapata megállapodott a norvég Valerengával a 22 éves középpályás, Tobias Christensen átigazolásáról.

„A Valerenga megállapodott a Fehérvárral Tobias Christensenről. Az oslói klub megkapja a játékosért kért kilencmillió koronás átigazolási díjat (859 ezer euró, 348.3 millió forint – a szerk.). A részletek tisztázása maradt már csak hátra, mielőtt Christensen Magyarországra kerülhet” – írta közösségi oldalán Stian André de Wahl norvég sportújságíró.„A Valerenga megállapodott a Fehérvárral Tobias Christensenről. Az oslói klub megkapja a játékosért kért kilencmillió koronás átigazolási díjat (859 ezer euró, 348.3 millió forint – a szerk.). A részletek tisztázása maradt már csak hátra, mielőtt Christensen Magyarországra kerülhet” – írta közösségi oldalán Stian André de Wahl norvég sportújságíró.

A 22 éves Tobias Christensen 17-szeres U21-es válogatott, 2021-ben a Moldétól igazolta a Valerenga. Előző csapatában együtt futballozott a ferencvárosi védővel, Henry Wingóval.

A belső középpályásként szereplő Christensen a jelenlegi idényben 28 bajnokin két gólt és hat gólpasszt jegyzett, pályafutása során pedig már 109 norvég első osztályú meccsen játszott, nyolc gólt és 11 gólpasszt ért el. A játékos értékét a Transfermarkt 900 ezer euróra becsüli, a szerződése 2024 decemberéig köti norvég klubjához.

A Nemzeti Sport úgy értesült, arra egyelőre biztosan várni kell, hogy a középpályás Magyarországra utazhasson, orvosi vizsgálatra.

A Mol Fehérvár FC átigazolási sajtóhíreket nem kommentál.

 

 

 


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Malcom Edjouma (francia-marokkói, FCSB – Románia), Szappanos Péter (Bp. Honvéd), Tobias Christensen (norvég, Valerenga – Norvégia)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Bohdan Lednev (ukrán, Dinamo Kijev – Ukrajna, lejár a kölcsönszerződése)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:–

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik