Mezőkövesd: Két jó évet még érzek magamban – Cseri

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2022.05.22. 10:06
null
Cseri Tamás cseleit még sokáig csodálhatják a kövesdi drukkerek (Fotó: Dömötör Csaba)
A négyszeres válogatott Cseri Tamás több csábító ajánlatot kapott, de véleménye szerint még van tartozása, így marad Mezőkövesden.

 

 

Megy? Marad? Az elmúlt időszakban ment a találgatás, hogy hol folytatja pályafutását Cseri Tamás – azonban két hete nincs több kérdőjel, ugyanis a Mezőkövesd Zsóry csapatkapitánya két évvel meghosszabbította szerződését.

„Nem tagadom, jó néhány kérőm akadt, ami nagyon jólesett    – mondta lapunknak a középpályás, akit információnk szerint az ETO FC és a Bp. Honvéd is szeretett volna megszerezni. –  A Mezőkövesddel sokat adtunk egymásnak, de úgy érzem, van még tartozásom. Már öt éve, hogy a klubhoz kerültem, itt vált belőlem NB I-es labdarúgó, ezt sosem feledem. És azért sem akartunk feltétlenül váltani, mert a család is jól érzi magát, három gyerekkel elindulni és máshol boldogulni nem egyszerű feladat. Valóban, másik klubban jobban kerestem volna, de nem minden a pénz, ennél sokkal fontosabb értékek szerint próbálunk élni. Először mindenképpen a Mezőkövesdet akartam meghallgatni, és túlzás nélkül mondhatom, hogy körülbelül három perc alatt meg is egyeztünk, és akkor sem a fizetésemről beszéltünk. A klub mondott egy összeget, én pedig azonnal rábólintottam. Nem egy plusz egy éves, hanem kétéves megállapodást szerettem volna kötni, de a végén már ott tartottunk, hogy legyen inkább három... De azt mondtam, két jó évet még érzek magamban, aztán majd visszatérünk rá, hogy miként látjuk a jövőt. A sérülések eddig elkerültek, remélem, ez a jövőben is így lesz, s akkor sokat segíthetek még. Nem feltétlenül akarom egyből abbahagyni a labdarúgást, az is benne van a pakliban, hogy majd alacsonyabb osztályban játszom, de ez még tényleg a jövő zenéje. Hogy mivel fogok foglalkozni a sportolói karrierem végeztével? Hamarosan vizsgázom, meglesz a C-licencem, de nem edzőként, inkább szakmai igazgatóként, sport­igazgatóként tudnám elképzelni magam. Meglátjuk, miként alakul a sorsom, egyelőre csak az foglalkoztat, hogy jól szerepeljünk a következő idényben.”

Ugyanis az egy hete véget érő évad nem sikerült rózsásan – a Kövesd csak a tizedik helyen zárt, az utolsó négy fordulóban mindössze egy pontot szerzett. Amióta Cseri Tamás a klubban futballozik, az egyesület a leggyengébb idényét futotta, előtte a kilencedik, a hatodik, a negyedik és a nyolcadik helyen végzett.

„Megjártuk a mennyországot és a poklot is, hullámvasutaztunk az egész idényben. A legfőbb célt, a bennmaradást elértük, de több ponttal és jobb helyezéssel kalkuláltunk. Ráadásul nyolc bajnoki után edzőváltás is történt, Pintér Attila helyett érkezett Supka Attila – egy ilyen lépés után a csapat mindig csak sodródik az árral és próbál alkalmazkodni az új edzőhöz. Ami engem illet, olyan idényem volt, mint a csapatnak: kissé kaotikus. Ahogy telt az idő, úgy lendültem egyre jobb formába, a hajrára kifejezetten jól éreztem magam a bőrömben. Sajnos előfordult, hogy nem csak egy-két játékosnak nem ment a játék – amit talán még elbírna a társaság –, hanem az egész csapatnak. Látni kell, hogy az NB I-ben szereplő futballisták minősége évről évre egyre jobb, több képzett külföldi érkezik a ligába. A Ferencváros kiemelkedik, de a többi csapat hasonló játékerőt képvisel, bárki megverhet bárkit – ha negatív spirálba kerülsz, hamar a veszélyzónában találod magad, ha viszont elkapod a fonalat, könnyen a dobogó közelébe kerülhetsz. Az egészen biztos, hogy kiegyensúlyozottabban kell szerepelnünk a következő idényben. A kispadról sajnos sok támogatás nem érkezett, így a keretünket meg kell erősíteni – de ez már a klubvezetőség feladata, nekem az a dolgom, hogy minél többet segítsek. Még leg­alább két évig...”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik