FTC: Peter Stöger csendesen közli, amit akar, nem kiabál – Kubatov Gábor

Vágólapra másolva!
2021.11.03. 12:47
null
Kubatov Gábor szerint jól sikerültek a Ferencváros igazolásai (Fotó: Magyar Nemzet/Kurucz Árpád)
A Szerhij Rebrovot váltó Peter Stöger habitusáról is beszélt Kubatov Gábor az ulloi129.hu oldalnak adott interjújában, amely még a Gyirmót elleni sikert megelőzően készült, de most közölték.


Az interjút még a Gyirmót elleni sikert megelőzően készítette a portál. A Szerhij Rebrovot váltó Peter Stöger habitusáról is beszélt Kubatov Gábor.

„Kétségtelen, hogy Peter más típusú edző. Ő csendesen közli, amit akar, nem kiabál. Elmondja, szépen, nyugodtan: »Ha nem teljesítesz, nem tudlak betenni a kezdőcsapatba és csak a padra tudlak leültetni. Ha ezt nem veszed tudomásul és nem változtatsz a teljesítményeden, akkor a padra sem tudlak odatenni.« Ez nem mindenkinél működik azonnal. De majd rájönnek, hogy bár Peter szépen, lassan mondja, ugyanolyan komolyan gondolja. Stögerrel abban állapodtunk meg, amikor idejött, hogy támadóbb focit játszunk majd, mint Szerhijjel tettük.”

Az MTK elleni meccsen heves szócsatába keveredett Tokmac Nguen és Myrto Uzuni, a klub első embere szerint a két játékosban lángolt a tűz, ez lehetett a kiváltó ok. A keret kapcsán kiemelte, jól sikerültek az igazolások, be fognak válni az érkezők.

„Talán Gera Zoli mondta egyszer, hogy Angliában fél-egy év, amíg eldöntik, hogy egy játékos bevált-e vagy sem. Itt van a húszéves szerb Gavrics. Ő először van hosszabb időre távol a családjától, csak most tanul angolul. Egy-két emberrel tud beszélni a keretből, ez a helyzet, érthető módon számára még sokkoló. Időre van szüksége. Azt nem tehetjük meg, hogy betesszük a kezdőbe, rosszul teljesít, kifütyülik és elküldjük. Nála biztosra kell menni, fel kell építeni. Biztos vagyok benne, hogy az új játékosok jók, össze fog állni a keretünk.”

Az FTC az Európa-ligában csütörtökön a Celticet fogadja, decemberben pedig a Leverkusent látja vendégül. A jegyárak kapcsán is kérdezték a sportvezetőt, aki elmondta, ezt majd a három hazai meccs után lehet igazán felmérni.

„Amivel nem számoltunk, hogy a bérleteseink harmada, de még azok is, akiknek az idén hálánk jeléül nem kellett fizetnie a idénybelépőért, összesen több mint kétezer ember nem váltott sem három-, sem kétmeccses bérletet az Európa-ligára. Ők is nagyon hiányoznak a lelátóról. Fontos és sajnálatos szempont, hogy csütörtök este kilenckor kell játszanunk a hazai meccseinket, ez nagy nehézséget okoz a vidéki szurkolóinknak. És persze a koronavírus miatt a bajnoki meccseken sincsen olyan nézőszám, mint korábban, hisz sajnos nem mindenki beoltott.”

A klub utánpótlása kapcsán elárulta, fontos, hogy a fiataloknak vonzó legyen az első keret, és a gárda rendszeresen szerepeljen a nemzetközi kupákban. Most már sok indok van a Ferencváros mellett, de rá kell venni a gyerekeket arra, hogy nagy focisták akarjanak lenni.

„Semmi sincs véletlenül: Cristiano Ronaldo hasizma sem rajzolva van és David Beckham sem vált volna olyan kiemelkedő pontrúgóvá, ha nem gyakorol hosszasan minden edzés után. Bárcsak látnám, hogy vannak itt olyan srácok, akik kint maradnak és csinálják, odafigyelnek minden apró részletre, mert jók akarnak lenni, nem egyek a jók közül, hanem a legjobbak. Hogy odafigyelnek az edzésre, az elemzésre, a taktikára, a pszichés és fizikai felkészülésre, a fegyelemre vagy akár az étkezésre. Ezt akarni kell. Nem csak a csinos barátnőt, jó autót és jó frizurát kell akarni.”

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
G-CSOPORT
csütörtök, 21.00: FERENCVÁROS
–Celtic (skót) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A csoport másik mérkőzésén
csütörtök, 21.00: Bayer Leverkusen (német)–Real Betis (spanyol) – élőben az NSO-n!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Leverkusen 3 2 1 7–2 +5 7
2. Betis 3 2 1 8–5 +3 7
3. Celtic 3 1 2 4–8 –4 3
4. FERENCVÁROS332–6–40

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik