NB II: 19 éves Honvéd-szélsővel erősített a Diósgyőr

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.08.19. 12:59
A Magyar Futball Akadémia 19 éves labdarúgója, Kocsis Dominik Diósgyőrben folytatja pályafutását – jelentette be a diósgyőri klub a honlapján.

„Jelenleg a DVTK volt a legjobb lehetőség számomra, hogy fejlődni tudjak, nagyon örülök, hogy Diósgyőrben folytathatom – nyilatkozta Kocsis Dominik a Diósgyőrnek. – Volt egy kisebb sérülésem, ami már a múlté. Alig várom, hogy pályán legyek, azon leszek, hogy minél többet tudjak segíteni a csapatnak. Ígérem, hogy gólokkal és gólpasszokkal fogom segíteni a Diósgyőrt!”

„Mint azt mindenki tudja, a másodosztályban egy 2002-ben, vagy az után született labdarúgónak folyamatosan kötelezően a pályán kell lennie – hívta fel a figyelmet Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Ez nem egy ajánlás, ez a szabály. Az első négy fordulóban három saját nevelésű akadémistánk mutatkozhatott be, és nem terveztünk akadémián kívüli fiatal labdarúgót igazolni, viszont a szakmai stábbal egyeztetve úgy ítéltük meg, hogy kell még erősítés. A lehetőség továbbra is adott a saját utánpótlásunkban pallérozódó fiatalok számára is, van több olyan akadémistánk, aki a jövőben csatlakozhat a felnőttcsapathoz. Kocsis Dominik Jurek Gábornak lesz egy remek alternatívája. Tehetséges labdarúgó, aki az első osztályban is bemutatkozott. Elsősorban szélső támadóként vethető be, agilis, jól egy-egyezik. Az előző mérkőzéseken is látszódott, hogy szükségünk van egy olyan játékosra, aki meg tudja bontani a visszazáró védelmet is.”

Kocsis Dominik Nagykanizsán született, ott is ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, majd 12 éves korában szerződtette a Honvéd utánpótlásműhelye, a Magyar Futball Akadémia. 17 éves volt, amikor bemutatkozhatott a kispestiek második számú csapatában, majd rá egy évre alapembere lett az NB III-as csapatnak és tavaly már az élvonalban is letette a névjegyét. 2020. október 31-én egy Honvéd–Mezőkövesd meccsen debütált az élvonalban, amit még további nyolc mérkőzés követett az idényben – írja a DVTK honlapja, amely hozzáteszi, hogy a Budapest Honvédtől egy évre kölcsönbe érkező játékos elsősorban a pálya jobb oldalán segítheti a támadásokat.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők
: Bánhegyi Bogdán, Jurek Gábor, Kispál Tamás, Zsemlye Balázs (mindannyian DVTK LSA – profi szerződést kaptak), Bárdos Bence (Szolnok – kölcsönből vissza), Bokros Szilárd (Puskás Akadémia – kölcsönbe), Borsos Vilmos (Paks – kölcsönbe, legutóbb Dorog, kölcsönben), Eperjesi Gábor (Mezőkövesd), Hornyák Marcell (Nyíregyháza), Könyves Norbert (ZTE), Oláh Bálint (Budafok), Németh Márió (Haladás), Szatmári Csaba (DVSC), Szeles Tamás (Mezőkövesd), Póser Dániel (Budafok), Zsolnai Richárd (Ajka – kölcsönből vissza), Horváth Zoltán (Kisvárda), Kocsis Dominik (Budapest Honvéd – kölcsönbe)
Távozók: Antal Botond (Mezőkövesd), Bukrán Erik (PMFC), José Ricardo Cortés (kolumbiai, FC Kosice – Szlovákia), Sztefan Drazsics (szerb, Mezőkövesd), Farkas Marcell (?), Alen Grgic (horvát, NK Osijek – Horvátország, kölcsönből vissza), Gheorghe Grozav (román, MTK), Iszlai Bence (?), Mirko Ivanovszki (északmacedón, ?), Alekszandre Kalandadze (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia, kölcsönből vissza), Korbély Kristóf (kazincbarcikai kölcsön után, ?), Marko Malenica (horvát, NK Osijek – Horvátország, kölcsönből vissza), Luka Marin (horvát, NK Osijek – Horvátország, kölcsönből vissza), Márkvárt Dávid (Vasas), Augusto Max (argentin, ?), Hysen Memolla (albán-olasz, ?), Goran Milovic (horvát, ?), Orosz Marcell (DEAC – kölcsön után ismét kölcsönbe), Giorgi Omarashvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia, kölcsönből vissza), Artur Pikk (észt, ?), Odise Roshi (albán, Akhmat Grozny – Oroszország, kölcsönből vissza, onnan ?), Szerhij Sesztakov (ukrán, Veres Rivne – Ukrajna), Vinko Soldo (horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország, kölcsönből vissza, onnan Slaven Belupo Koprivnica – Horvátország), Tóth Borisz (kazincbarcikai kölcsön után, ?), David Vanecek (cseh, Sigma Olomouc – Csehország), Diego Zivulic (horvát, ?), Zsiga Máté (?)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik