Megint emberhátrányban nyert otthon a Kisvárda és maradt az élen

BODNÁR TIBOR (ÖSSZEFOGLALÓ), PÓSFAI GYULA (PERCRŐL PERCRE)BODNÁR TIBOR (ÖSSZEFOGLALÓ), PÓSFAI GYULA (PERCRŐL PERCRE)
Vágólapra másolva!
2021.08.28. 15:46
A labdarúgó NB I 5. fordulójában a Kisvárda 2–0 legyőzte a vendég Mezőkövesdet, így a szabolcsi gárda továbbra is vezeti a tabellát.
Zlicsics lendületes játékával járult hozzá a Kisvárda vezetéséhez 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍILIK (Fotó: Török Attila)
Zlicsics lendületes játékával járult hozzá a Kisvárda vezetéséhez A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍILIK (Fotó: Török Attila)

 

LABDARÚGÓ NB I
5. FORDULÓ

Kisvárda–Mezőkövesd 2–0 (1–0)
Kisvárda, Várkerti Stadion, 2289 néző. Vezette: Káprály
Gólszerző: Mesanovic (34.), Navrátil (65.)
Kiállítva: Hej (55.)

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!
ÖSSZEFOGLALÓ

Ötvenedik hazai meccsét játszotta az NB I-ben a Kisvárda Master Good és ez volt a 200. élvonalbeli fellépése a Mezőkövesdnek. A kezdés előtt a hazaiak kapusának, Dombó Dávidnak is kijutott a tapsból, no meg az emlékplakettből, az éppen Mezőkövesdről igazolt játékos a múlt héten Székesfehérváron szerepelt ötvenedszer bajnoki meccsen a kisvárdai csapatban. S ott volt Kisvárdán az a játékos is, aki 2018. augusztus 11-én a Várkerti Stadion avatóján az első gólt szerezte.

 „Abba a kapuba fejeltem a gólt   – mutatott a vendégszektor felőli kapura a Ferencváros egykori csapatkapitánya, Leandro, aki kihasználta, hogy a hét végén nincs forduló az NB III-ban (az FTC tartalékcsapatában még játszik), és a szabadidőt kihasználva megnézte a Ferencváros U13-as csapatában futballozó Alex fia Kisvárda elleni edzőmeccsét. – Gyakran emlegetjük azt a napot, amikor a stadionavatón unokatestvéremmel, Lucasszal együtt vezethettük ki a pályára a csapatokat. Lucas ugyan most nincs a kezdőcsapatban, de bízom benne, hogy beáll majd, és eldönti a meccset.”     

Az első, ígéretes akciót üdvözlő tapsra sem kellett sokáig várni, a szemre is tetszetős Jasmin Mesanovic, Zlicsics Lázár, Claudiu Bumba passzolgatás végén a magyar válogatottsággal is hírbe hozott, honosításra váró román középpályás vette célba a kaput, de Kocsis Gergő becsúszva blokkolta a labdát. A Kisvárda a megszokott 4–2–3–1-es hadrendben kezdett, meglepetést talán csak Zlicsics Lázár beállítása jelentett, a szerb-magyar játékost a jelek szerint csapatban tartotta Fehérváron adott gólpassza. A Mezőkövesd hadrendjét nem lehetett ennyire egyértelműen meghatározni, a 4–1–4–1-es szerkezetből védekezésben ötödik hátvédnek Aljakszandr Karnyicki is visszahúzódott a két belső védő közé, de a fehérorosz játékosnak a támadások elindításában is kulcsszerepe volt.

Jasmin Mesanovic pedig a kisvárdai támadó alakzat egyre inkább meghatározó alakja – most is ő szerzett vezetést csapatának, így egymást követő harmadik meccsen talált be az ellenfelek kapujába. Sőt, a gólra csaknem jött a gól, újfent a bosnyák támadó került helyzetbe, beforgatta védőjét, de lövését Riccardo Piscitelli a jégkorongkapusoktól megszokott mozdulattal védte.

A vendégek vezetőedzője, Pintér Attila kettős cserével reagált az első félidei eseményekre, leginkább az előrejáték szorult javításra. Ám nem a csereként beállított duó, hanem Marin Jurina egyenlíthetett volna, de kihagyta a szinte kihagyhatatlant. Aztán a VAR-vizsgálat miatt állt a játék több mint három percet, a végén Hej Viktort kiállította a játékvezető. Hasonló helyzetbe került tehát a Kisvárda, mint eddigi egyetlen hazai meccsén, a Gyirmót ellen, amikor ugyancsak a második félidőben fogyatkozott meg a létszáma. Azt a meccset sikerült megnyernie a Kisvárdának, a fehérvárit – amelyen negyven percig emberelőnyben játszhatott – pedig elveszítette. Maradt a sormintánál a szabolcsi csapat, mert emberhátrányban is jobban játszott ellenfelénél (igaz, Héctor Martínez révén így is nagy egyenlítési lehetőséget szalasztott el a Mezőkövesd), és jött is az újabb gólja – Jaroslav Navrátil emelt elegánsan a kapuba.

Ezzel eldőlt a meccs, mert bár ment előre a Mezőkövesd, a Kisvárda olykor képes volt hosszú percekre eldugni a labdát a vendégek elöl, az újabb bravúros győzelmével pedig megerősítette vezető helyét a tabellán.

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 5 4 1 9–5 +4 12
2. Mol Fehérvár 4 2 2 6–4 +2 8
3. Budapest Honvéd 5 2 1 2 8–8 0 7
4. MTK Budapest 5 2 1 2 6–6 0 7
5. Mezőkövesd 5 2 1 2 7–10 –3 7
6. Ferencvárosi TC 3 2 1 9–5 +4 6
7. Puskás Akadémia 3 2 1 6–8 –2 6
8. Debreceni VSC 5 1 2 2 12–12 0 5
9. Paksi FC 4 1 1 2 12–10 +2 4
10. Zalaegerszegi TE 5 1 1 3 7–11 –4 4
11. Gyirmót FC Győr 4 3 1 3–4 –1 3
12. Újpest FC 4 2 2 5–7 –2 2
NB I, 2021–2022, 5. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Augusztus 27., péntek
Zalaegerszegi TE FC–Budapest Honvéd 1–3Zalaegerszeg, ZTE ArénaAntal Péter
1862
Augusztus 28., szombat
Kisvárda–Mezőkövesd 2–0
Kisvárda, Várkerti Stadion Káprály Mihály 2289
FTC–DVSC
Budapest, Groupama ArénaBogár Gergő
7325
Mol Fehérvár FC–MTK 2–1Székesfehérvár, Mol Aréna SóstóPintér Csaba
2146
Augusztus 29., vasárnap
17.45: Gyirmót FC Győr–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
Gyirmót, ALCUFER StadionBerke Balázs
20.00: Paksi FC–Újpest FC (Tv: M4 Sport)Paks, Paksi FC StadionKarakó Ferenc
Az NB I góllövőlistája itt!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik