Újpest: A Honvéd elleni siker átszakította a gátakat – Simon

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2020.06.11. 08:11
null
Bizakodóan tekint a jövőbe a lilákat a győzelem ösvényére terelő Simon Krisztián (Fotó: Török Attila)
A lila-fehérek duplázó szélsője szerint a hit és az önbizalom a győzelem kulcsa, ám fellélegezni csak a bajnokság végén lehet.

 

– Hogy telt a születésnap?
– Pihenéssel – felelte lapunknak Simon Krisztián, az Újpest szélsője, aki szerdán lett huszonkilenc esztendős, s egy nappal korábban két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a Debrecen elleni 3–1-es győzelemből. – Szűk családi körben ünnepeltünk kicsit, amikor ennyire sűrű a program, másra nincs idő. A legfontosabb most a regeneráció és a pihenés, a születésnap egyébként is másodlagos, amikor egymást érik a fontos meccsek.

– Azért kedden szép ajándékkal lepte meg saját magát.
– Inkább úgy fogalmaznék, hogy szurkolóinknak kedveskedtünk a szép ajándékkal. A Debrecen elleni meccs előtt egyáltalán nem járt a fejemben a születésnapom, csak arra koncentráltam, hogy valamiképp nyerjünk. Szerencsére a csapatnak és nekem is kijött a lépés, a három pont megszerzése a mostani helyzetünkben mindennél fontosabb.

– Miben voltak jobbak a DVSC-nél?
– A Honvéd elleni múlt szombati győzelem után az egész csapat elhitte, hogy nyerhetünk. Azt megelőzően nagyon rossz formában voltunk, a kispestiek elleni siker viszont átszakította a gátakat. Nem volt szép meccs, inkább küzdelem jellemezte a kilencven percet, de miután begyűjtöttük a három pontot, a keddi meccsen kellő önbizalommal léptünk pályára. Ennek köszönhetően nem is születhetett más eredmény.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS LESZ, LICENC MÁR VAN

Ahogy szerdai számunkban megírtuk, az Újpest–Debrecen bajnokit követően Predrag Rogan helyett Víg Péter másodedző értékelt az online sajtótájékoztatón, pedig az MLSZ versenykiírása alapján a vezetőedző köteles sportszakmai nyilatkozattételre a médiumokban. Az eset másnapján a klub az alábbi közleményt tette közzé honlapján: „Klubunk elnézést kér a média munkatársaitól, hogy az Újpest FC 2020. június 9-i mérkőzés sajtótájékoztatóját a másodedző, Víg Péter tartotta meg. Ezúton szeretnénk tájékoztatni a sajtó képviselőit, hogy a következő sajtótájékoztatókon Predrag Rogan vezetőedző személyesen fogja (a járványhelyzeti korlátozás szabályait betartva) értékelni a mérkőzést és megválaszolni a kérdéseket.”

További hír, hogy a klub honlapjának tájékoztatása szerint az MLSZ licencadó bizottsága immár mindent rendben talált, az egyesület minden előírásnak megfelelt a hiánypótlási határidőig, így megkapta az engedélyt 2020–2021-es NB I-es bajnokságban történő indulásra.

– Mikor érezte, hogy megvan a három pont?
– Teljesen csak a lefújás után nyugodtam meg, de a harmadik gólunk után már éreztem, hogy sínen vagyunk. Az első percekben nyilván nem gondolhat ilyesmire a játékos, ráadásul nem szétesett Debrecen volt az ellenfelünk. A pályán hallani a játékosok egymás közti beszélgetését, az ellenfél labdarúgói végig biztatták és bátorították egymást, ugyanúgy akarták a győzelmet, mint mi. Ezért egy percig sem kényelmesedhettünk el, szerencsére a koncentráció kilencven percen keresztül kitartott.

– Az első találatát bizonyára sokszor visszanézte, elég nagy gólt ragasztott a jobb felső sarokba.
– Tényleg jól eltaláltam a labdát, de a gólban legalább ekkora szerepe volt Obinna Nwobodónak, aki a labdaszerzés után szinte az egész pályán végigszáguldott, mielőtt hozzám passzolt. Nem mondom, hogy abból a szögből könnyű volt így meglőni a labdát, de csak az járt a fejemben, hogy találjam el a kaput, szerencsére jól sikerült a kivitelezés.

– A Ferencváros elleni, egy nullára elvesztett hazai bajnokin a lécről kifelé pattant a lövése, ezúttal a felső sarokba vágódott. Csak a szerencsén múlt?
– Nem hiszem. Nyilván sokat számít, hogy most pozitívabb légkör veszi körül a csapatot, és az is segített, hogy végre szurkolók előtt játszhattunk. Annyi nézőt engedtek be, amennyit csak lehetett, és már ez a tény is nagy lökést adott. Ezek a részletek is közrejátszottak abban, hogy végre nekünk is szerencsénk volt. A Honvéd elleni bajnokin Batik Bence lövése a hosszabbításban kifelé pattant a lécről, mi pedig végre hatékonyan használtuk ki a helyzeteinket.

– Predrag Rogan a taktikán finomított, vagy a játékosok lelkére és önbizalmára hatott?
– Inkább utóbbi. Amikor heti két meccset játszunk, nincs idő túl sok új játékelem begyakorlására. A szögletekre és a szabadrúgásokra nagy hangsúlyt fektetünk, de inkább mentálisan kellett felráznia minket. Az edzőnk nagyon pozitív személyiség, az első pillanattól éreztük, hogy hisz a csapatban, bízik a stábjában és saját magában is. Amikor a csapat gödörben van, mindenbe bele kell kapaszkodni, ami segíthet, ő pedig a habitusából adódóan rendre a jót emeli ki a teljesítményünkből. Most az a legfontosabb, hogy maradjunk bent, majd meglátjuk, hogy utána változtat-e gyökeresen a játékunkon.

– A legutóbbi két győzelem után fellélegezhetnek?
– Ezt csak akkor tehetjük meg, ha lefújják a bajnokságot. Végre elhisszük, hogy tudunk nyerni, érezzük, mennyi erő lakozik a csapatban, de megnyugodni csak az utolsó fordulót követően lehet. Most a Fehérvár következik, a mentalitását ismerve, amíg matematikailag van esélye a bajnoki címre, az utolsó percig küzd a győzelemért. Nehéz kilencven perc vár ránk, ugyanakkor a bajnokságban egyszer már legyőztük idegenben a Vidit, ami erőt adhat vasárnapra. Ha ugyanazzal a hozzáállással lépünk pályára, mint a legutóbbi két bajnokin, nem lesz miért szégyenkeznünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik