MTK: portugál védőt igazolt a klub – hivatalos

H. T.H. T.
Vágólapra másolva!
2020.06.11. 10:59
null
Tiago Ferreira az MTK Budapestnél folytatja pályafutását (Fotó: AFP)
Tiago Ferreira az MTK Budapest labdarúgócsapatában folytatja pályafutását – olvasható a kék-fehérek hivatalos honlapján.

A 26 éves ballábas belső védő legutóbb a román Universitatea Craiovában futballozott, a 2017–2018-as idényben kupagyőztes lett csapatával.

A román együttesben összesen 76 mérkőzésen szerepelt, korábban játszott Belgiumban is. A portugál utánpótlás-válogatottakban rendre számítottak a szolgálataira, az U15-től egészen az U21-ig 84 alkalommal ölthette magára a címeres mezt.

A portugál U20-as válogatott tagjaként 2011-benvilágbajnoki ezüstérmes lett.

„Több szempontból is nagy fegyverténynek tartom Ferreira megszerzését – fogalmazott a klub honlapjának Polyák Balázs sportigazgató. – Egyrészt egy jegyzett bajnokság élcsapatától érkezik hozzánk, másrészt a teljes hazai mezőnyt tekintve hiányposztra érkezik, hiszen megfelelő minőségű ballábas belső védők terén nincs túlkínálat idehaza sem. Úgy gondoljuk, hogy beleillik a csapat játékstílusába, éveket töltött el az FC Porto utánpótlásában, ez a játékán is érződik, hiszen olyan védő, aki részt vesz a játék építésében.”

Ferreira a nyári felkészülés kezdetén csatlakozik majd az MTK-hoz. A Craiova tavaly nyáron a Budapest Honvédot ütötte ki az Európa-liga selejtezőjének második körében. Ferreira mindkét meccset a kispadról nézte végig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik