Koronavírus: szerdán eldőlhet a magyarországi sportesemények sorsa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.10. 14:26
null
Ha a magyar válogatott legyőzi Bulgáriát, a Puskás Arénában játszhat az Eb-részvételért. De vajon nézők előtt vagy zárt kapus meccsen? (Fotó: Dömötör Csaba)
Lakatos Tibor, az operatív törzs vezetője kedd délutáni sajtótájékoztatóján közölte, javaslatot nyújtottak be Magyarország kormányának a közelgő sportesemények megrendezéseinek protokolljáról. 

 

Az operatív törzs ajánlását a holnapi, azaz a szerdai kormányülésen tárgyalja a kormány. Lakatos Tibor elmondta, az ajánlás megfogalmazásánál figyelembe vették az európai gyakorlatot, illetve a szomszédos országokban bevezetett intézkedéseket.

Kérdésre válaszolva elhangzott, hogy egy szabadtéri rendezvénynek más kockázata van, mint egy zárt terűnek. Az ajánlásnál emellett figyelembe vették az esemény létszámát is. Hogy a kormány végül mit fogad el, még nem lehet megmondani, de hamar életbe léphetnek a korlátozások.

Mint ismert, a román bajnokságban például a hónap végéig zárt kapus mérkőzések lesznek, Szlovákiában két hét szünet van, Európa többi országában – így például Olaszországban, Németországba, Franciaországban, Spanyolországban – pedig szintén számos intézkedést hoztak már.

A heti sportműsort ide kattintva láthatják!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik