Szerbia: a Videoton kiszemeltje hároméves szerződést kötött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.28. 12:25
null
Richmond Boakye (jobbra) újabb három évre elkötelezte magát a Crvena zvezdánál (Fotó: crvenazvezdafk.com)
A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban legutóbb második helyen végző Crvena zvezda a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a Videoton kiszemeltje, Richmond Boakye új, hároméves szerződést kötött a belgrádi együttessel.

 

Az 1993-ban született Boakye 2017 januárjában kölcsönbe igazolt a szerb élvonalba az olasz másodosztályú Latinától (amely utolsó lett a Serie B 2016–2017-es kiírásában). A Zvezda színeiben tizenhat bajnokin tizenkét gólt szerzett. A támadó a nyáron szabadon igazolható játékossá vált, mivel a csődöt jelentő Latinával felbontotta a szerződését.

Ezek után szerb sajtóértesülésekre hivatkozva arról számoltunk be, hogy a Videoton szerződteti a tízszeres ghánai válogatott csatárt, ám Boakye végül úgy döntött, hogy három évvel meghosszabbítja a megállapodását a belgrádi klubbal.

„Nagyon hálás vagyok a klubnak és a szurkolóknak az elmúlt hónapokban kapott támogatásért. Jól érzem magam a városban, nem volt okom távozni. Remélem, hogy a jövőben is sikerül majd meghálálnom a drukkerek bizalmát” – mondta Boakye.

A Crvena zvezda elnöke, Szvetozar Mijailovics a kontraktus aláírását követően elárulta, Boakye megtehette volna, hogy másik csapathoz igazol, de a maradás mellett döntött, ami rámutat az emberi nagyságára.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők:
Tamás Krisztián (Gyirmót FC Győr)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Lorentz Márton (Soroksár, onnan Siófok, ismét kölcsönbe), Sejben Viktor (Csákvár, ?)
Az utánpótlásból felkerültek:
Magda Dávid, Burka Bendegúz
Kiszemeltek: Bolla Bendegúz (MTK), Enisz Bardi (macedón, Újpest), Mocsi Attila (ETO FC Győr), Szabó Bence (Puskás Akadémia)
Távozók:
Simon Ádám
(gyirmóti kölcsön után Haladás)
Kölcsönbe távozók: Lorentz Márton (Siófok)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik