NS: Vasas? Vidi? Fradi?; Kádár kontra Korhut – szerda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.04. 23:27
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:
Aranyláz

Ki a jobb? Az elmúlt esztendőben a bajnokságot utcahosszal nyerő Ferencváros, vagy az azt megelőzően a bajnoki aranyérmet begyűjtő Videoton? Idén alighanem izgalmas lesz a legfényesebb medáliért zajló küzdelem, e két együttes között dőlhet el a bajnoki cím sorsa. Lapunkban tíz pontban elemeztük a két klub játékoskeretét, lehetőségeit. Persze fel kell készülni arra is, hogy jön a nevető harmadik, a tabella élén álló Vasas, ugyanis az angyalföldieknek egyelőre eszük ágában sincs átadni az első helyet – a piros-kékek védője, Debreceni András elmondja, hogyan akarnak a csúcson maradni.

Védők harca

Pénteken Svájcot fogadjuk világbajnoki selejtezőn, és a mérkőzés kapcsán a közelmúltban Izraelbe szerződött Korhut Mihályt kérdeztük arról, lát-e esélyt arra, hogy kiszorítsa egyszer Kádár Tamást a kezdőcsapatból. A korábbi debreceni játékos beszél a Beer-Sevánál szerzett tapasztalatokról, és arról is, hogy a sivatagi időjárást egyelőre még nem szokta meg, ám a bajnokság, és az Európa-liga iramát igen – márpedig ebből Bernd Storck együttese csak profitálhat.

A csodagyerek

Svájcban valami van... Európa új csodacsapatában egyre több a sérült – mi viszont annak jártunk utána, a beugrók közül ki lehet a húzóember a pénteki meccsen? A mindössze tizenkilenc esztendős Breel Ebbolo Kamerunban született, ám Samuel Eto'ónak köszönhetően ma már a svájci válogatottban futballozik.

Jégre, magyar!

Fantasztikus technika, szédítő sebesség, izgalmas hajrá – a rövid pályás gyorskorcsolya népszerűsége egyre nő, nem véletlen, hogy egyre több fiatal fordul a sportág felé. Kovács Erika a tizenhét esztendős Jászapáti Petrával készített interjút, s apró titkokról is hallhatott történetet, így például azt, hogy a tehetség néha megijed a nagy nevektől, a rutinos riválisoktól, de kiderült az is, hogy a jégen milyen nagy szerepe van a taktikus versenyzésnek.

Irány a Hold!

Golomán György a harmadik szezonját kezdi az amerikai egyetemi bajnokságban, és már nem istenekként tekint az NBA-ben szereplő sztárokra, hanem leendő ellenfélként – kezdi az ifjú sportolóval készített interjút Győri Ferenc kollégánk, aki tehát felfedezett egy tehetséges, önbizalomtól duzzadó erőcsatárt túl az Operencián. Izgalmas történet ez – érdemes elolvasni a Nemzeti Sport 10. oldalán!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik