Vignjevics: Ezt szeretném kiirtani! Horváth: Rémálom, ami történt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.10. 13:04
null
Vignjevics szerint játékosai nem megfelelően álltak a Puskás Akadémia elleni meccshez, nem voltak méltóak a lila-fehér dresszhez (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I 27. fordulójának szombati meccsei után az Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics ismét játékosai hozzáállását kifogásolta a Puskás Akadémia elleni meccsen. A Vasas Felcsúton játszott döntetlent a Videotonnal, a találkozó után a fővárosiakat irányító Michael Oenning arról beszélt, valódi futballt láthatott a közönség. Fehérvári kollégája, Horváth Ferenc viszont rémálomként élte meg a meccs elejét, de kiemelte a szurkolókat. A DVTK-t irányító Egervári Sándor a régi ismerősöket is üdvözölhette Dunaújvárosban. Mestermérlegek...

 

PAKS–DVSC-TEVA 0–1

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Nem lehetek elégedett, hiszen kikaptunk egy-nullára. Balszerencsés módon gólt „fejeltettünk” a vendégekkel. A folytatásban megváltozott a játék képe, igyekeztünk helyzeteket kialakítani, a debreceniek azonban rendkívül zártan, fegyelmezetten védekeztek. Próbáltuk őket középen feltörni, de nem sikerült, ezért beadásokkal próbálkoztunk. Egygólos mérkőzés volt, azt az egy gólt a vendégek szerezték, ezért megérdemelten nyertek.

KONDÁS ELEMÉR,
a DVSC-Teva vezetőedzője: – Örülök a győzelemnek, főleg azért, mert ezúttal az eredmény jó játékkal is párosult. Számos nagy helyzetet kialakítottunk, sajnálom, hogy azokat nem tudtuk kihasználni, elvégre előbb is eldönthettük volna a mérkőzést. A gólszerzési lehetőségeknél hiányzott az összpontosítás. Takács Tamás ott állt a kapuval szemben, meglehet, felpattant előtte a labda, vagy nem tudom, mi történt. Játékosként mindig is azt szerettem volna, hogy ilyen ziccerbe kerüljek, de nekem nem sikerült.

ÚJPEST–PUSKÁS AKADÉMIA 2–2

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Az Újpest edzőjeként ritkán mondom, hogy örüljünk a döntetlennek, de most el kell ismerni, hogy szerencsés volt a pontszerzésünk. Az a futballista, aki magára húzhatja az Újpest dresszét, büszke lehet, ám éppen ezért ennél a klubnál nem lehet lazsálni, félvállról venni meccseket. Ilyen hozzáállással nem is születhetett más eredmény. Épp ez ellen harcolok, az ilyen mentalitást szeretném kiirtani. Azon dolgozunk, hogy a céljainkat megvalósítsuk. Éremmel tartozunk a közönségünknek, csak így lehetünk méltók az Újpest tradícióihoz.

ROBERT JARNI, a Puskás Akadémia FC vezetőedzője: – Izgalmas meccs volt, és úgy gondolom, mi álltunk közelebb a győzelemhez. Jól védekeztünk, „megöltük” az Újpest támadójátékát, és ziccerekig jutottunk. Egyértelműen csalódottak lehetünk mindannyian a csapatnál. Az, sajnos, benne van a futballban, hogy tizenegyest hibáztunk. Persze, még ez is belefért volna, ha a kapu előtt jobban koncentrálunk. Tartok tőle, hogy a végelszámolásnál nagyon hiányzik majd ez a két pont. Ahogy nézem a riválisaink eredményeit, azt kell mondanom, nekünk most kezdődik a bajnokság. Hiszem, hogy a következő szezonban is NB I-es csapata lesz Felcsútnak.

HALADÁS–BÉKÉSCSABA 1–0

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: – Rendkívül értékes győzelem a mostani is! Nem udvariasságból mondom, de nagyon szervezett Békéscsaba volt az ellenfelünk, amelynek a támadásokra is volt ereje. Ám a második félidőt jobban kezdtük, és ott, abban a periódusban sikerült a magunk javára fordítani a mérkőzést. Volt egy-két ígéretes mélységi beindulás az első félidőben, azt kértem a szünetben, ezekből sokkal többet valósítsunk meg. Másfelől az ellenfél veszélyes íveléseit akadályozzuk meg, álljunk közelebb az emberekhez. Mindkét tekintetben sokat léptünk előre, ekkor két ziccert is ki tudtunk alakítani, és az egyikből megszereztük a győztes gólt. A végén az ellenfél mindent egy lapra feltéve rohamozott, védői is előrejöttek, a legvégén még a kapus is, és ilyenkor a lecsorgó labdákból nagyon veszélyes helyzetek alakulhatnak ki. Most is ez történt, szerencsére sikerült megőrizni az előnyünket.

ZORAN SZPISLJAK, a Békéscsaba vezetőedzője: – Gratulálok a csapatomnak, a srácok mindent megtettek, hogy sikeresek legyünk, jól teljesítettek. Igaz, egy rövidzárlat a vereségünket okozta, mert nem reagáltunk a gyorsan elvégzett bedobásra. Később nagy nyomás alatt tartottuk a Haladás kapuját, de még sokat kell dolgoznunk, hogy ne csak helyzeteket alakítsunk ki, hanem gólokat is szerezzünk. Amíg nem kaptunk gólt, türelmesnek kellett lennünk. Figyelnünk kellett a zárt védekezésre, nem volt okunk rá, hogy kapkodjunk. A gól után természetesen kockáztatnunk kellett, és legalább egy pontot megérdemeltünk volna. Még találkozunk a Puskás Akadémiával és a Vasassal is. Ha ezeken a meccseken hat pontot tudunk gyűjteni, reménykedhetünk a bentmaradásban. Úgy gondolom, ezen a mérkőzésen is bizonyítottuk, hogy lenne keresnivalónk az első osztályban, de az tény, hogy a helyzetkihasználásunkon javítani kellene.

VIDEOTON–VASAS 2–2

HORVÁTH FERENC, a Videoton vezetőedzője: – Érdekes játék a futball. Annak a csapatnak, amely futballozni akar, rémálom, ami történt. Hat perc alatt három gólszerzési lehetőség adódott előttünk. Ha csak egyet kihasználunk, minden másképpen alakul. Nehéz volt nulla-kettőről kezdeni a második félidőt, átálltunk egész pályás letámadásra, nyomást gyakoroltunk az ellenfelünkre, és még a győzelem megszerzésére is volt lehetőségünk. A szünetben azt mondtam, hogy a következő negyvenöt perc meghatározhatja a hátralévő meccseinket. Futballozzatok önkívületben, lépjetek ki a komfortzónából, mert csak így lehet esélyünk a fordításra! Hiba volt ezt a meccset elengedni. Nem tudom, a dobogón zárunk-e, az azonban biztos, hogy a szurkolóink csodálatosak, ők mindenképpen dobogót érdemelnek.

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Aki eljött a mérkőzésre, futballt látott. Szomorú vagyok, mert nem nyertünk, de reálisan nézve számunkra a döntetlen is elfogadható. A Videoton az elején jól játszott, helyzeteket alakított ki, utána viszont mi szereztünk két gólt. Sajnos a harmadikat nem tudtuk belőni, pedig megvolt rá a lehetőségünk. Egy pontot nyertünk, hiszen azt már senki sem tudja elvenni tőlünk. Négy nap alatt a Haladás és a Videoton ellen is vezettünk, sajnos egyszer sem tudtuk megtartani az előnyünket. Stabilabbnak kell lennünk, ez nagy tanulság. Egy hét alatt három olyan meccset játszottunk, amelyen nem engedhettük meg magunknak, hogy hibázzunk. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy tíz magyar labdarúgó volt a kezdő tizenegyünkben, nyolcvan százalékuk ráadásul huszonöt év alatti. Nekik még tanulniuk kell, ettől függetlenül megérdemeltük a döntetlent.

MTK–DVTK 0–0

TEODORU VASZILISZ, az MTK vezetőedzője: – A Diósgyőr nagyon jó csapat, ezúttal ennyire futotta. Az első félidőben frissebben mozogtunk, de ahogy mondani szokták, nem találtuk meg az ösvényt. Szerencsére a diósgyőriek sem. Valóban kevés helyzet volt, az első félidő végén nekünk volt egy lehetőségünk, a második végén a vendégeknek. Nem magyarázat, de a csatáraink között vannak sérültek. Ugyanakkor állítom, ha most kezdődne a bajnokság, a jelenlegi Diósgyőr az élmezőnyben lenne. Mindkét csapat nyerni szeretett volna, de be kell érnünk a döntetlennel. Diósgyőri kötődésemet mindenki ismeri, ott élnek a szüleim, a barátaim, ebből a szempontból érdekes találkozó volt ez nekem. Hangsúlyozom, két kulturáltan futballozó csapat játszott.

EGERVÁRI SÁNDOR, a Diósgyőr vezetőedzője: – Két fegyelmezett csapatot láthattunk a pályán. Kétségtelen, a támadó harmadokban nem találtunk fogást egymáson, hiába küzdöttünk, nem alakultak ki nagy helyzetek. El kell ismernem, igazságos eredmény született. Ha azt vesszük, hogy a középmezőny alján állunk, míg az MTK a dobogóért küzd, nem lehetek elégedetlen. A minimális tervünket teljesítettük, pontot szereztünk. Szerettünk volna nyerni, de nem sikerült. A meccs közben természetesen nem, de előtte rengeteg emlék ötlött fel bennem. Három éven keresztül voltam itt, Dunaújvárosban edző, ilyen szempontból izgalmas nap volt. Sok kedves régi ismerőssel találkoztam.

 

27. FORDULÓ
Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Április 9., szombat
MTK–DVTK 0–0
Berke Balázs
Újpest–Puskás Akadémia 2–2 Erdős József
Videoton–Vasas 2–2
Farkas Ádám
Haladás–Békéscsaba 1–0
Karakó Ferenc
Paks–DVSC-Teva 0–1 Németh Ádám
Április 10., vasárnap
FTC–Bp. Honvéd (Tv: M4 Sport)Andó-Szabó Sándor
A bajnokság állását itt nézheti meg!
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 28 22 2 4 62–17 +45 68
2. MTK Budapest 28 13 8 7 36–27 +9 47
3. Debreceni VSC-Teva 29 12 9 8 42–31 +11 45
4. Újpest FC 29 11 11 7 39–30 +9 44
5. Videoton FC 29 13 4 12 32–29 +3 43
6. Szombathelyi Haladás 29 11 10 8 27–32 –5 43
7. Paksi FC 28 11 6 11 36–34 +2 39
8. Budapest Honvéd 28 10 7 11 34–32 +2 37
9. Diósgyőri VTK 29 9 8 12 32–39 –7 35
10. Vasas FC 29 7 4 18 27–50 –23 25
11. Puskás Akadémia FC 29 5 10 14 32–48 –16 25
12. Békéscsaba Előre 29 5 7 17 22–52 –30 22

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik