MTK: „Megértjük szurkolóink csalódottságát”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.27. 18:49
Mint arról beszámoltunk, az MTK labdarúgócsapatának ultrái közleményben jelezték: nem lesz szervezett szurkolás a Vasas elleni bajnokin, melyet az NB I utolsó, 33. fordulójában Dunaújvárosban rendeznek meg. A klub vezetőségének részéről Domonyai László igazgató reagált a történtekre – és a dunaújvárosi mérkőzés megrendezésének körülményeire.

Mint az ismeretes, az MTK – mely új stadionjának építése miatt kényszerül albérletbe – eredetileg a Vasas stadionjában rendezte meg hazai mérkőzéseit, az angyalföldiek elleni találkozóra is ezt a pályát adta meg. Sőt, a szezonban már játszottak az MTK pályaválasztása mellett az Illovszky-stadionban a Vasassal. Most nem – több mérkőzésükhöz hasonlóan ezt a találkozót is Dunaújvárosba vitték, és hiába tiltakozott a Vasas, az MLSZ versenybizottsága – a versenysemlegességgel indokolva – elfogadta a helyszínváltoztatási kérelmet.az MLSZ versenybizottsága – a versenysemlegességgel indokolva – elfogadta a helyszínváltoztatási kérelmet.

„Közismert, hogy az előző és a mostani bajnokságban is – az Új Hidegkuti Nándor Stadion építése miatt – a hazai mérkőzéseinket albérletben, a Bozsik stadionban, majd az Illovszky Rudolf Stadionban voltunk kénytelenek lejátszani. Idén tavasszal, a Vasas tudtával és beleegyezésével döntöttünk úgy, hogy – mivel az Illovszky Rudolf Stadion játéktere nagyon rossz állapotban volt – az MTK új helyszínt választ az összes további hazai mérkőzésének. Hat mérkőzést játszottunk már a dunaújvárosi stadionban, a világ legtermészetesebb dolga, hogy a Vasas elleni mérkőzésünkön nem szeretnénk a Vasas stadionjában játszani, miközben mi vagyunk a pályaválasztók” – indokolt Domonyai László az MTK hivatalos honlapjának, majd arra is kitért, hogy miért játszottak a szezon során egyszer már a Vasas ellen az Illovszky-stadionban.

„Az a 18. fordulóban történt, amikor még rengeteg mérkőzés volt hátra a bajnokságból. Nagyvonalúak voltunk a Vasassal. Ez azonban most az utolsó forduló, itt már nincs lehetőség arra, hogy javítsunk, ha hibázunk. Nagyon nagy a tétje a találkozónak, és nem akarjuk, hogy külső körülmények befolyásolják a kimenetelt. Az utolsó fordulóban különösen ügyelni kell a versenysemlegességre, ezért játszanak a világ összes bajnokságában egy időben a rivális csapatok, és ezért elképzelhetetlennek tartom azt, hogy hazai csapatként az ellenfél otthonában rendezzük meg a sorsdöntő mérkőzésünket.”

Az igazgató elmondta: a szurkolói kártya kötelezővé tételét biztonsági ok (a két csapat szurkolóinak elkülönítése) indokolta. Összesen 1816 nézőt engedélyeztek a hatóságok. Domonyai László érthetőnek nevezte a Vasas idegességét („nagy a feszültség”), de értelmetlennek tartotta a mérkőzéssel kapcsolatban megfogalmazott „rosszindulatú összeesküvés-elméleteket.”

„Megértjük a szurkolóink csalódottságát, a legutóbbi két meccsen elszenvedett vereség a teljes bajnoki idény jó szereplését rontja el. Az MTK sohasem volt és ma sem az a klub, amelyik a nyilvánosság előtt vitatkozik a szurkolóival. Nem értünk egyet az ultrák nyilatkozatával, de ahogy mindig, úgy most is leülünk, és megbeszéljük egymással a dolgainkat” – vélekedett a kék-fehér szurkolói csoport tiltakozásáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik