Újpest–FTC: a reklámtábla és Lamah – így viccelt a derbiújonc

Vágólapra másolva!
2015.09.09. 16:40
null
Sallói Dániel (jobbra) szerint nem félnek a Fraditól
Az Újpest labdarúgócsapata sajtónyilvános edzést tartott szerdán. A lilák nagyon készülnek a Ferencváros elleni rangadóra, Sallói Dániel a derbi újonca pedig bízik benne, hogy szerepet kap a találkozón. A középpályás jó jelet kapott a tréningen, de lehet, hogy ő is csak Nebojsa Vignjevics tréfájának áldozata lett? Egy biztos, Sallói is vicces kedvében volt.

 

Az edzésen hamar kiderült, kiváló a hangulat az újpestiek háza táján. A tréning elején Vignjevics játékos feladatokat rendelt el, majd a bemelegítés után hamar a támadásvezetések gyakorlása került előtérbe. A cél egyértelmű: a vezetőedző szeretné, ha az eddig bemutatott jó játék több góllal párosulna. A megfelelő helyzetkihasználást pedig már az FTC ellen elkezdené az Újpest.

„Nagyon várom már a derbit, különösen, hogy hazai pályán lesz – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Sallói Dániel, a derbi egyik elsőbálozója a remek iramú edzés után. – Remélem, sok szurkoló kijön a találkozóra. Nehéz meccs lesz, hiszen a Fradi remek formában van.”

A Sporting Kansas City utánpótláscsapatától, Amerikából hazatérő középpályás jól érzi magát Újpesten, örül neki, hogy itthon lehet. A futball mellett magántanulóként az érettségire készül, ám egyelőre csak a hétvégi meccsre összpontosít. Bízik benne, hogy kezdőként kap lehetőséget.

„Még nem tudom, kezdő leszek-e. Annyit azonban megsúgok, általában azok szoktak ott lenni a pályán a mérkőzés elején, akik piros megkülönböztető mezben játszanak az edzésen. Mivel én ebben voltam, ez mindenképpen jó jel…”

Ez a csapat a Balajcza – Heris, Kálnoki Kis, Litauszki, Mohl – Nagy, Balogh – Filkor, Sallói, Andrics – Diagne összeállításban futballozott. Igen ám, csakhogy Vignjevics dörzsöltebb figura annál, hogy csak így elárulja kezdőcsapatát. Az edzés után azt mondta, csak meg akarta viccelni a sajtó munkatársait.

Filkor Attiláról – aki szintén pirosban volt – azt mondta a szakember, még nem áll készen 90 percre, de minden további majd szombaton derül ki. Visszatérve Sallóira, a középpályás tisztában van vele, milyen jó formában van az eddig százszázalékos Fradi, de csapata nem ijed meg a zöldektől, még akkor sem, ha szurkolóik tartanak a meccstől.

„Téma az öltözőben a zöld-fehérek sorozata, de egyáltalán nem félünk tőlük. Most megközelíthetetlennek tűnnek, de teljesen mindegy, mi a helyzet, lehetne húszmérkőzéses sorozatban is az ellenfelünk, a derbi akkor is derbi lenne. Nehéz meccs lesz, de itthon játszunk, nem ijedünk meg.”

GERA ZOLTÁN, BÖDE DÁNIEL ÉS NAGY ÁDÁM ÚJPEST-MEZBEN?

„Hogy kit látnék szívesen a csapatban tőlük? Fradistát egyet sem… De a viccet félretéve, vannak kiváló játékosaik. Ha hármat kell kiemelnem, akkor mondok két egyértelműt, Gera Zoltánt és Böde Dánielt. Rajtuk kívül Nagy Ádám játéka tetszik igazán. Már a válogatottban is megmutathatta magát – nem véletlenül. Személyesen nem ismerem, de valószínűleg a pályán találkozunk majd.”

Az egyik ivószünet alkalmával Roland Lamah nevét hallhattuk Sallóitól, kíváncsiak voltunk, miért került szóba a Fradi szélsője…

Az üzenet már a stadionban várja Lamah-t
Az üzenet már a stadionban várja Lamah-t

„Ott van egy reklámfelirat, ami azt mondja, »Forever faster«, azaz »Mindig gyorsabban«. Ezen poénkodtunk, hogy majd Lamah-nak is ezt mondjuk szombaton. Hiába nagyon gyors, ha emel a tempón, mi akkor is utolérjük majd!”

Sallói Dániel nemcsak az edzésekkel készül a derbire, otthon videókat is néz majd a Ferencvárosról. Édesapjával, Sallói Istvánnal minden mérkőzés előtt kielemzik az ellenfél labdarúgóit, valamint azokat a játékosokat, akikkel várhatóan párharcot vív a mérkőzésen.

De hogy a felkészülésnek lesz-e értelme, vagy Sallói csak Vignjevics tréfájának áldozata lesz, az már tényleg csak szombaton derül ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik