Honvéd: Cordella elmondta, miért távozott a klubtól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.10. 22:36
Az elmúlt napok eseményei után váratlanul érkezett a hír a Budapest Honvéd háza tájáról, hogy Fabio Cordella nemzetközi igazgató közös megegyezéssel megszüntette a szerződését a klubbal. Az olasz sportvezető a gianlucadimarzio.com-nak elmondta, ő maga döntött a távozás mellett.

„Befejeztem az átigazolási időszakot, mindent megtettem, amit kellett. A csapat exedzője megtámadott a távozásomat követelve, és ez nagyon rosszul esett, mert úgy hiszem, nagyon sokat tettem a Honvédért” – magyarázta távozásának okait Cordella.

„Emelt fővel léphetek tovább. Az én tevékenységem alatt rakatnyi fiatal mutatkozott be a csapatban. A tulajdonossal nem volt semmi problémám, de sajnos a klubnál dolgozó magyarok teljes romboló munkát végeztek. Vierchowod elküldése a legnagyobb hiba volt, amit el lehetett követni. Neki csupán azért kellett mennie, mert külföldi volt, de az edzőváltás után a csapat szakadékba zúgott.”

„Én soha nem támadtam a magyarokat, csak azt magyaráztam, hogy az eredmények nem feltétlenül az edzőtől függnek. De ez nem használt semmit, a sajtó és más sportvezetők is folyton célozgattak, ezért jobbnak láttam lemondani. Rájöttem, hogy nincs értelme a párbeszédnek” – mondta Cordella, aki azt is elárulta, az általa a Honvédhoz csábított Fabrizio Miccolit még nem szembesítette a „fordulattal”.

„Fabrizóval még nem beszéltem, nem is tájékoztattam a történésekről, de világos, hogy neki egyedül kell döntenie az ajánlatról” – tette hozzá.

A történések hátteréről és az előzményekről bővebben itt olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik