DVTK: Hudák és Kovács valóban kiszemelt; Kádár ajánlata

Vágólapra másolva!
2015.01.27. 12:50
A DVTK sportigazgatója, Árki Gábor megerősítette a Nemzeti Sport Online értesüléseit, hogy a magát magyarnak valló szlovák U21-es válogatott Hudák Dávid és a paksi Kovács Gábor is jelölt lehet, ha Kádár Tamás távozik a klubtól.

Hétfőn az NSO számolt be először arról, hogy Kádár Tamás ügyében megszületett az egyezség a DVTK és a Lech Poznan között. A boon.hu szerint két és fél éves szerződést kínálnak a lengyelek a futballistának. A védő a Nemzeti Sportnak elismerte, hogy tárgyal egy lengyel klubbal, de nem tartotta korrektnek, hogy a Diósgyőr már közölte, hogy a klubok megállapodtak.Hétfőn az NSO számolt be először arról, hogy Kádár Tamás ügyében megszületett az egyezség a DVTK és a Lech Poznan között. A boon.hu szerint két és fél éves szerződést kínálnak a lengyelek a futballistának. A védő a Nemzeti Sportnak elismerte, hogy tárgyal egy lengyel klubbal, de nem tartotta korrektnek, hogy a Diósgyőr már közölte, hogy a klubok megállapodtak.

A Nemzeti Sport Online már múlt héten jelezte, hogy Kádár távozása esetén a Slovan U21-es szlovák válogatott védője, a magát magyarnak valló Hudák Dávid lehet az egyik kiszemelt, a másik pedig Kovács Gábor. Ezt ma Árki Gábor is megerősítette.

„Beszéltem a menedzserével... – ismerte el Árki Gábor Hudák kapcsán. – Nyilván sok függ attól, hogy miként rendeződik Kádár Tamás helyzete, hiszen ha távozik, gondoskodnunk kell a megfelelő pótlásról. De nemcsak Hudák van képben, hanem, mint már az több helyen is napvilágot látott, a paksi Kovács Gábor is.”

Az ütemtervhez igazodva a nyáron elkezdődhet a DVTK-stadion rekonstrukciója, amelynek köszönhetően egy UEFA IV-es kategóriába tartozó, 15 ezer néző befogadására alkalmas létesítményt kap Diósgyőr. A tavasszal még saját pályáján játszik a DVTK, de arról még nincs döntés, hová költözik az ősszel ideiglenesen a csapat – erről Szabó Tamás ügyvezető nyilatkozott a Sport Tv Mai helyzet című műsorában.

„Létezik olyan alternatíva, hogy a városban egy másik pályán bizonyos kompromisszumokkal le tudjuk játszani az első osztályú mérkőzéseket, illetve a mezőkövesdi pálya, amely szintén alkalmas NB I-es bajnokik megrendezésére, és viszonylag közel található” – számolt be a lehetőségekről a sportvezető, aki hozzátette, információi szerint néhány héten belül a stadion végleges látványtervei is napvilágra kerülnek.

Az NSO Tv Miskolcon járt

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Milos Krsztics (szerb, Nea Szalamisz – Ciprus, szabadon igazolható)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Hudák Dávid (Slovan – Szlovákia), Kovács Gábor (Paks)
Távozók: Debreceni András (Vasas), Elek Ákos (Csangcsun Jataj – Kína), Nenad Rajics (szerb, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Csirszki Martin (Szolnok)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Barczi Dávid (érdeklődnek iránta: Újpest), Bori Gábor (érdeklődnek iránta: Nyíregyháza), Kádár Tamás (érdeklődnek iránta: Lech Poznan – Lengyelország), Szabó Balázs (érdeklődnek iránta: Soproni VSE)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik