PMFC: elmondta, mi vonzotta Pécsre - bemutatták Jarnit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.28. 18:09
null
Robert Jarni derűlátóan vág bele a munkába – jobbra elöl Hargitai János, a PMFC elnöke (Fotó: Laufer László)
Péntek délután a Pécsi MFC hivatalosan is bemutatta Robert Jarnit, az új vezetőedzőt – adta hírül a labdarúgó NB I 15. helyén álló pécsi csapat hivatalos honlapja.

 

„Biztos sokan kíváncsiak arra, miért vállaltam el ezt a posztot Pécsett – mondta Robert Jarni a pénteki sajtótájékoztatón. – A játékoskarrieremre büszke vagyok, de befejezettnek tekintem. Az edzői szakmában azonban még nem tettem le a névjegyemet. Szeretem a kihívásokat, számomra ez egy jó bizonyítási lehetőség, amiért hálával tartozom a vezetőség felé. Rengeteg energiát érzek magamban, és szeretném a futballpályafutásom során összeszedett tapasztalatot átadni a játékosoknak. A látottak alapján a csapat nem a tabella megfelelő helyén áll. Természetesen nem rendelkezem varázspálcával, de az elmúlt napok edzésein látottak alapján biztos vagyok benne, hogy az elkövetkező mérkőzéseken a játékosok mindent megtesznek a jó eredmény eléréséért. Mindamellett, hogy sok tekintetben fejlődni is fognak."

Az új vezetőedző elmondta: a vele a klubhoz érkező Sasa Glavassal évek óta együtt dolgozik, a korábbi kiváló középpályás a jó barátja és a legfőbb bizalmasa egyben. A helyi játékosok megismerésében nagy segítséget nyújtott az eddigi megbízott edző, Kulcsár Árpád, aki tagja marad a stábnak.

„Az elmúlt három edzés után sikerült a játékosokban feloldani az érkezésünk okozta görcsöt. Minden játékos életében vannak hullámvölgyek, de elmondtam mindenkinek, hogy akkor válhatnak igazán jó futballistává, ha gyorsan elfelejtik a félév sikertelenségeit, és visszatérnek a helyes útra. Mindenki maximális erőbedobással dolgozik, napról napra látványos a javulás" – idézi a pmfc.hu a játékosként 81-szeres horvát válogatott Jarnit, aki nemcsak az őszből hátralévő két bajnokit, hanem a Haladás elleni Ligakupa-nyolcaddöntőt is fontosnak tartja.

„A legjobb az egészben, hogy hamarosan szünet következik, és elő tudok készíteni egy olyan felkészülési programot, ami a csapat előmenetelét szolgálja. Ekkor, többek között, lesz időnk az alapos ismerkedésre is. Nem szeretek kombinálni, a kemény és egyben támadófutballt részesítem előnyben. Amikor a barátaimmal összejövünk focizni, akkor sem tudok játszadozni, minden meccset komolyan veszek, legyen szó bármiről is. Ebből kifolyólag minden sorozatban az eredmény a legfontosabb" – tette egyértelművé a horvát szakember.

„Nem azért érkezett, hogy a marketing értékünket emelje – tette hozzá az elhangzottakhoz Győri János, a pécsiek ügyvezetője.– Sokkal inkább azért, hogy szakmai munkájával segítse a PMFC-MATIAS-t. Nehéz helyzetbe került az NB I-es labdarúgócsapat, így megfelelő szakmai stábot kellett találnunk ahhoz, hogy elinduljon az együttes a hátsó régióból, és elérjük a kitűzött céljainkat."

Jarni az MTK elleni szombati, idegenbeli bajnokin ül először a pécsiek kispadján.

LABDARÚGÓ NB I, 16. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezető
November 28., péntek
19.00 Dunaújváros PASE–Budapest Honvéd (tv: Duna)Iványi Zoltán
November 29., szombat
14.00
Újpest FC–Szombathelyi Haladás (tv: M1)Fábián Mihály
16.00
MTK Budapest–Pécsi MFC
Pintér Csaba
16.00Lombard Pápa–Videoton (tv: Sport1)
Andó-Szabó Sándor
18.00Puskás Akadémia FC–Diósgyőri VTK (tv: Sport1)Solymosi Péter
20.00Ferencváros–Kecskeméti TE (tv: Sport1)Erdős József
November 30., vasárnap
16.30Debreceni VSC-Teva–Nyíregyháza Spartacus (tv: M2)Vad II István
18.30Győri ETO FC–MVM-Paks (tv: Sport2)Kassai Viktor
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik