PMFC: „Egy átlagos magyar játékosnál nem jobb egy német”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.07. 08:53
Eke Uzoma, a labdarúgó NB I-ben szereplő Pécsi MFC játékosa csapata honlapján beszélt eddigi magyarországi élményeiről, és azt is elmondta, mit gondol a magyar futballistákról.

„Amikor először értesültem a Pécs érdeklődéséről, semmit sem tudtam az országról, vagy a helyi labdarúgásról. Hallottam, hogy a válogatott régebben rendre ott volt a nagy tornákon és ismertem egy-két játékost, de a bajnokság ismeretlen volt számomra. Az európai bajnokságok első osztályai mind erősek, ezért nem is néztem le az NB I-et. A mai fociban már nincsenek olyan nagy különbségek, gondoljunk csak a Real Madrid BL-meccsére, rendesen megszenvedett Bulgáriában” – mondta a pmfc.hu-nak Uzoma, aki a magyar futballistákról is szót ejtett. Uzoma, aki a magyar futballistákról is szót ejtett.

„Szerintem egy átlagos német focista nem jobb egy átlagos magyarnál. Az NB I-ben sok a technikás játékos, a csapatok többségében vannak »spílerek«. Mindössze arról van szó, hogy a német focisták fiatal koruktól rá vannak kényszerítve, hogy edzésről-edzésre harcoljanak a helyükért. Ott minden nap csúcson kell lenned fizikálisan ahhoz, hogy bekerülhess a csapatba. Meg kell szakadnod a játéklehetőségért. Magyarországon viszont sokszor elég a tehetség ahhoz, hogy kezdő legyél. Nincs akkora verseny az edzéseken, a tréningek intenzitása teljesen más” – mondta Uzoma.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik