Honvéd: a PAFC levetette a kispestiekkel a Puskás-drapériát, Felcsúton rakták ki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.09. 11:26
null
A drapi első részét, a Puskás feliratot levetették a kispesti szurkolókkal, miközben jól látszik, hogy a molinó egy kisebb méretű változata fent maradhatott (Fotó: Meder István)
A tegnapi Puskás Akadémia–Budapest Honvéd (0–4) NB I-es labdarúgó mérkőzésre a vendégszurkolók egy három részből álló, Puskás, Kispest, Hungary feliratú drapériával készültek, melynek első részét, a Puskás feliratút a rendezők Székesfehérváron (a Videoton stadionjában rendezték a meccset) levetették a kerítésről a kispesti drukkerekkel. Az esettel kapcsolatban a Honvéd a Nemzeti Sport Online megkeresésére rövid közleménnyel reagált.

 

„Az MLSZ előírása egyértelműen fogalmaz. Minden hazai csapatnak joga van eldönteni, hogy milyen drapériákat rakhatnak ki a stadionba kilátogató szurkolók. Ezért alkalmazkodni kell a pályaválasztóhoz” – fogalmaz a kispesti klub közleménye a tegnapi esettel kapcsolatban.

Eszerint a Puskás Akadémia bármikor megtilthatja, hogy a hazai mérkőzésein – melyeket eddig ebben a szezonban Székesfehérváron a Videoton stadionjában rendezett – a szurkolók Puskás feliratú drapériát helyezzenek ki a kerítésre. Ezzel a jogával élt tegnap a PAFC vezetősége, amikor eltávolíttatta a kispesti drukkerek többméteres molinóját.

Az eset azért is érdekes, mert a Honvéd hazai meccsein is rendszeresen kifeszített felirat egy kisebb változata fent maradhatott a kerítésen.

A szurkolók tudomásul vették a szervezők kérését, levették a feliratot, de hazafelé menet megálltak Felcsúton és ott kifeszítették a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kerítésére.

A kispesti szurkolók végül a felcsúti akadémia kerítésére feszítették a teljes molinót (Fotó: ultrasliberi.hu)
A kispesti szurkolók végül a felcsúti akadémia kerítésére feszítették a teljes molinót (Fotó: ultrasliberi.hu)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik