Ismét lebénulnak a fehérváriak az Oláh Gábor utcában?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.13. 14:37
null
Torghelle Sándor (középen) gólja ellenére a Videoton idén májusban is kikapott Debrecenben (Fotó: Szabó Miklós)
A közelmúlt statisztikája alapján akár előre elkönyvelhetnénk a hazai győzelmet a labdarúgó NB I 7. fordulójának rangadóján, a DVSC-Teva–Videoton meccsen: szinte hihetetlen, de a fehérváriak a legutóbbi tíz debreceni bajnokijukon egy pontot sem szereztek. A Ferencváros az egyik kedvenc ellenfelével találkozik, az Újpest pedig hosszú gólcsendet törhet meg aktuális ellenfelével szemben. Érdekességek a forduló elé.

 

PAKS–KAPOSVÁR

♦ A tabella alapján egyértelműnek tűnnek az esélyek, ám a Paks nem szeret a Kaposvárral játszani: nyeretlen a legutóbbi hét tétmérkőzésén a Rákóczival szemben.

♦ Hazai pályán a Paks legutóbb 2009 augusztusában győzte le bajnokin a Rákóczit.

♦ A Paks három forduló óta nyeretlen (egy iksz, két vereség), viszont legutóbbi három hazai bajnokiján nem kapott ki, az azelőtti hármat elveszítette.

♦ A Kaposvár történelmi gyenge idénykezdeten van túl az NB I-ben, hat meccs, öt zakó, egy döntetlen.

♦ Összességében hét mérkőzés óta nem nyert a Rákóczi az NB I-ben, a legutóbbi tizenegy bajnokijából csupán egyszer győzött. Pont a Paks ellen (1–0).

♦ A kaposváriak ebben a naptári évben egyszer nyertek és egyszer ikszeltek idegenben, az összes többi meccsüket elveszítették. Az egyetlen győzelem a Pécs, az egyetlen iksz a Ferencváros ellen volt.


ÚJPEST–HALADÁS


♦ Kőkemény ellenfél a Haladás idegenben. A szombathelyiek ebben a naptári évben csak kétszer vesztettek vendégként, a mérlegük még négy győzelem és három döntetlen – ráadásul a két vereség kivételével mindig két gól alatt tartották az ellenfelet.

♦ A Haladás öt forduló óta veretlen a bajnokságban, a szombathelyieken kívül csak a Videoton nem szenvedett vereséget az előző öt fordulóban az NB I-ben.

♦ Május óta a Haladás tizenegy NB I-es mérkőzést játszott, csupán egyet veszített el – a Videoton ellenit, amelyen egyedüliként gólt sem szerzett.

♦ Az Újpest legutóbbi nyolc hazai bajnokiján mindig kapott gólt, és az egész naptári évben csupán egyszer tudta megőrizni kapuja épségét a Megyeri úton NB I-es meccsen.

♦ A két csapat legutóbbi újpesti találkozóját a Haladás nyerte, az azelőtti négyet a lilák. Érdekesség, hogy a Haladás az elmúlt tíz évben nem tudott egy gólnál többet szerezni a Megyeri úton.

♦ Az Újpest 190 perce nem szerzett gólt bajnokin a Haladás ellen.


KECSKEMÉT–PÉCS


♦ A Pécs az eddigi mindkét NB I-es, Kecskeméten rendezett mérkőzését megnyerte.

♦ Érdekesség, hogy a két csapat NB I-es mérkőzésein még nem született egyszer sem hazai győzelem.

♦ A Kecskemét négy meccse nyeretlen a bajnokságban, ezeken a mérlege két döntetlen, két vereség.

♦ A KTE több gólt kapott eddig a Mezőkövesdtől (6) a bajnokságban, mint az összes többi mérkőzésén együttvéve (5).

♦ A Pécs megnyerte legutóbbi négy tétmérkőzését, és veretlen legutóbbi három bajnokiján.

♦ Vendégként a Pécs 2011 novembere óta nem ikszelt bajnokin. A mérleg azóta: négy győzelem, hat vereség.

♦ Legutóbbi három idegenbeli bajnokiján egyaránt egy gólt szerzett a PMFC.


PUSKÁS AKADÉMIA–DVTK


♦ A felcsútiak eddig egy-egy gólt szereztek a két hazai bajnokijukon, és egynél még sosem szereztek több gólt NB I-es meccsen.

♦ A Diósgyőr hosszú idegenbeli vereségszériát szakított meg a Pápa ellen. A DVTK ebben a naptári évben kétszer nyert idegenben bajnokit, mindkétszer kapott gól nélkül. Összesen ezen a két idegenbeli bajnokiján nem kapott gólt a Diósgyőr.

♦ A DVTK hármas bajnoki veretlenségi szériában van, legutóbbi hét bajnokijából csak egyet veszített el.

♦ A Puskás Akadémia eddigi öt NB I-es góljából eddig csak egyet szerzett olyan játékos (Vaszicsku), aki már az NB II-ben is tagja volt a felcsútiak keretének.


BP. HONVÉD–MEZŐKÖVESD


♦ A rossz idénykezdet után a Honvéd jó formába lendült, legutóbbi négy bajnokiján veretlen, kettőt fölényesen megnyert.

♦ A kispestiek a legutóbbi hét hazai bajnokijukból hatot kapott gól nélkül hoztak, ötöt megnyertek. Azt az egyet, amin gólt kaptak, el is veszítették (Honvéd–Lombard Pápa 0–1).

♦ Április óta csak a DVSC tudott egynél több gólt szerezni a Honvéd ellen.

♦ A Mezőkövesd még nem játszott döntetlent rövidke NB I-es történelme során.

♦ Még nem volt a Mezőkövesdnek olyan élvonalbeli mérkőzése, amelyen ne kapott volna gólt. A kövesdiek meccsein esett eddig a legtöbb gól, 25, ez mérkőzésenként 4.17-es átlagnak felel meg.

LOMBARD PÁPA–FERENCVÁROS

♦ Kedvenc ellenfeleinek egyikével játszik a Ferencváros, amely tizenkét meccsen 10–1–1-es mérleget mondhat magáénak a Pápa ellen.

♦A Fradi hatból hat bajnokit nyert meg eddig Pápán, a gólkülönbség is kiütéses, 18–3 a zöld-fehérek javára.

♦ A Lombard legutóbbi kilenc hazai mérkőzéséből nyolcon háromnál kevesebb gól esett. A Ferencváros legutóbbi hét idegenbeli mérkőzéséből haton három vagy több gól esett. Na, most gólaszály lesz, vagy gólzápor?

♦ A tempofradi.hu történelmi áttekintése rámutat: Lipcsei Péter 2010. május 18-án, a 2–0-s hazai győzelemmel végződő Ferencváros–Pápa bajnokin döntötte meg dr. Sárosi György klubcsúcsát (647 mérkőzés).

♦ Nincs középút: a Ferencváros ebben a naptári évben tizenkilenc bajnokiból csupán háromszor játszott döntetlent – május óta pedig egyszer sem. Gól nélküli döntetlenje 2013-ban csupán egy bajnokin van a Ferencvárosnak.

♦ A két csapat hat pápai bajnokijából a Ferencváros ötször úgy nyert, hogy kettő vagy több gólt szerzett.

♦ A Pápa sosem szerzett hazai pályán egynél több gólt a Fradi ellen.

♦ A zöld-fehérek kétszer győztek öt gólt szerezve Pápán, eddig három egygólos, egy háromgólos, egy négygólos és egy ötgólos sikert arattak a Lombard otthonában.


DVSC–VIDEOTON


♦ 62. alkalommal találkozik egymással a két csapat, az összesített mérleg a Lokinak kedvez, 27–14–20, a gólkülönbség 92–73.

♦ Ha választhatna a DVSC NB I-es vendéget, a statisztika alapján a Vidit választaná. A fehérváriak egyszerűen le vannak bénulva az Oláh Gábor utcában: tizenkét éve nem nyertek itt bajnokit.

♦ A legutóbbi tíz DVSC–Videoton mérkőzés mind debreceni győzelemmel ért véget. A sorozat (visszafelé haladva): 2–1, 2–1, 3–1, 3–2, 1–0, 3–0, 3–1, 2–0, 3–0, 2–0.

♦A Videoton 2001. július 21-én győzött legutóbb a Debrecen otthonában NB I-es mérkőzésen: a fehérvári csapat a 2001–2002-es bajnokság 2. fordulójában a jelenlegi kecskeméti szakvezető, Bekő Balázs 8. percben esett góljával győzött 1–0-ra az Oláh Gábor utcában.

♦A Debrecen ebben a bajnokságban négyből négyet nyert otthon, háromszor négy vagy több gólt szerzett. Hazai gólkülönbsége 16–2, mondhatni, sok szerencsét a vendégcsapatoknak...

♦ A Loki a legutóbbi 22 hazai bajnokiján nem játszott döntetlent, ritka hosszú sorozat ez. A mérleg: 18 győzelem, 4 vereség.

♦ A Debrecen legutóbbi három hazai vereségét fővárosi csapattól szenvedte el (MTK 0–2, Újpest 0–1, FTC 2–3).

♦ A Videoton a Mladoszt Podgorica elleni El-selejtezős kudarc óta nem veszített tétmeccset, bajnoki veretlenségi szériája hat mérkőzést számlál.

♦ Ebben a naptári évben a Videoton vendégként csak Kelet-Magyarországon veszített bajnokit: Diósgyőrben és Debrecenben, mindkétszer 2–1-re kapott ki.


MTK BUDAPEST–GYŐRI ETO


♦ Eppel Márton érkezésével megjött a center az MTK-hoz, jönnek-e a gólok? Az MTK elképesztő gólképtelenségi szériát mutat, legutóbbi négy bajnokiját szerzett gól nélkül veszítette el. A sorozat a kezdő sípszó időpontjában 383 perces, az MTK nyeretlensége ötmeccses.

♦ Négy egymás utáni bajnokit az MTK akkor sem veszített el, amikor legutóbb kiesett.

♦ Négyesnél hosszabb bajnoki vereségsorozata az MTK-nak 2004 tavaszán volt, a kék-fehérek akkor egymás után hat bajnoki mérkőzést veszítettek el. A sorozatot a szezon záró fordulójában, az Újpest elleni 1–1-gyel zárta le az akkor Egervári Sándor által irányított együttes, s ezzel a döntetlennel a Ferencvárosnak „kaparta ki a gesztenyét”, hiszen a DVSC-t legyőző Fradi lett a bajnok, egy ponttal megelőzve az MTK elleni iksszel két pontot veszítő Újpestet.

♦ Az MTK legutóbbi kilenc hazai mérkőzéséből nyolcszor csak az egyik csapat talált a hálóba.

♦ A Hungária körúton 2012. szeptember 28. óta nem végződött döntetlenre bajnoki mérkőzés, azóta kilenc győzelem és négy vereség a mérleg a hazaiak szempontjából.

♦Az ETO megszakította nyeretlenségi sorozatát a legutóbbi fordulóban (öt meccs után), immár három mérkőzése veretlen.

♦ A győriek április 17. óta mindegyik idegenbeli tétmérkőzésükön kaptak gólt.

NB I, 7. FORDULÓ – PROGRAM
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Szeptember 13., péntek
19.00 MVM Paks–Kaposvári Rákóczi (Duna Tv)
Farkas Ádám
Szeptember 14., szombat
14.00 Újpest–Szombathelyi Haladás (M1)
Erdős József
16.00 KTE-Phoenix Mecano–PMFC
Becséri Dániel
16.00 Puskás Akadémia–DVTK (Sport1)
Solymosi Péter
18.00
Budapest Honvéd–Mezőkövesd (Sport1) Bognár Tamás
20.00Lombard Pápa–Ferencváros (Sport1)
Kassai Viktor
Szeptember 15., vasárnap
16.30 DVSC-Teva–Videoton (M1) Vad II István
18.30 MTK Budapest–Győri ETO (Sport2)
Andó-Szabó Sándor
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK

 

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Videoton FC 6 5 1 16– 3 +13 16
2. Debreceni VSC-Teva 6 4 1 1 18– 5 +13 13
3. Ferencváros 6 4 2 8– 8 0 12
4. Lombard Pápa FC 6 3 1 2 7– 5 +2 10
5. MVM Paks 6 3 1 2 10–10 0 10
6. Haladás 6 2 3 1 8– 8 0 9
7. Diósgyőri VTK 6 2 3 1 7– 8 –1 9
8. Budapest Honvéd 6 2 2 2 10– 6 +4 8
9. Újpest FC 6 2 2 2 12– 9 +3 8
10. Kecskeméti TE 6 2 2 2 9–11 –2 8
11. Pécsi MFC 6 2 1 3 7–11 –4 7
12. Győri ETO 6 1 4 1 8– 7 +1 7
13. Mezőkövesd 6 2 4 10–15 –5 6
14. MTK Budapest 6 1 1 4 5– 8 –3 4
15. Puskás Akadémia FC 6 1 1 4 5–13 –8 4
16. Kaposvári Rákóczi 6 1 5 4–17 –13 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik