FTC: Moniz Jennerrel példálózik, Tuijp fizikailag lemaradt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.23. 23:38
null
Moniz bízik Leonardo októberi visszatérésében<br />(Fotó: Korponai Tamás)
Ricardo Moniz és a Ferencváros holland kolóniája révén a Németalföldön is nagyobb az érdeklődés a magyar labdarúgó-bajnokság iránt. Ennek jele, hogy a Voetbal International című szaklap internetes oldala a FTC holland edzőjétől közölt nyilatkozatot. Moniz elmondta: Leonardót öt héten belül várja vissza a csapatba, Jack Tuijp fizikai állapotán pedig még javítani kell.

„Leonardo visszatérése nagy lökés lesz. A sérüléséig nagyon fontos tagja volt az együttesnek, Magyarországon nincsenek ilyen kreatív futballisták. A támadójátékunk Leóval még hatékonyabb lesz” – reménykedett a szakember, akinek csapata az Újpest elleni 3–1-es győzelemmel a 2. helyre lépett fel a tabellán. A cikkből kiderül, Moniz bízik a brazil játékos októberi visszatérésében.

A Fradi vezetőedzője beszélt arról is, hogy a holland másodosztály korábbi gólkirálya, Jack Tuijp egyelőre miért nem jelenti a várt komoly segítséget csapata számára.

„Tuijp alapemberként kezdett, de egyelőre nem teljesített úgy, ahogy a Ferencvárosban szükséges. Fizikailag lemaradásban van, emiatt a terhelhetősége gondot jelent, ez pedig nehézséget okoz. Sokat dolgozunk rajta, hogy megfelelő szintre hozzuk” – mondta a 30 éves csatárról mestere, aki Julian Jennerrel példálózott.

„Jenner már hosszabb ideje van itt, és ő már beilleszkedett. Fizikailag utolérte magát, és már képes kilencven percet játszani. Jól kezeli a Ferencvárosnál tapasztalható nyomást, hiszen itt mindig a bajnokság megnyeréséért kell harcban lenni” – fogalmazott a szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik