PMFC: az ügyvezető nem futamodik meg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.21. 19:40
Feleki Attila, az élvonalbeli PMFC labdarúgócsapatának ügyvezetője szerint a korábban menesztett Elbert Gábor után azért nem távozott, mert nem szeret megfutamodni.

A PMFC négy forduló után egy döntetlennel és három vereséggel 14. a tabellán. Feleki Attila, a PMFC ügyvezetője a bama.hu-nak beszélt a múltról és a csapat jelenlegi helyzetéről.bama.hu-nak beszélt a múltról és a csapat jelenlegi helyzetéről.

Árulja el, miért nem hagyta ott a klubot akkor, amikor Elbert Gábort menesztették? Együtt jöttek, barátok – mindenki úgy gondolta, együtt is mennek.

– A távozási szándékom nem csak Elbert Gábor kényszerű búcsúja miatt fogalmazódott meg bennem. Nyilván az NB I-es csapat szereplését is saját kudarcként éltem meg, és sok egyéb kisebb dolog is szerepet játszott benne. Ugyanakkor eddig sem dugtam homokba a fejem, ha kudarc ért, a megfutamodás sosem volt rám jellemző. És én ebben az esetben sem szerettem volna, ha így zárul a történet.

– Tavaly nyáron hároméves tervről és a végén nemzetközi kupaszereplésről beszéltek. Ez elég elérhetetlennek tűnt, most pedig talán még távolabb kerültek tőle.

– Ha a realitások mentén megfogalmazunk egy célt, nem mondhatjuk, hogy nem akarunk érmet szerezni és nem akarunk a nemzetközi porondon indulni! Volt már korábban is ezüstérmes a Pécs, pedig akkor sem működött kiváló anyagi körülmények között. Mi nem azt mondtuk, hogy bajnokok leszünk, és így eljutunk a BL-be, hanem úgy gondoltuk, a Magyar Kupán keresztül lehet a legrövidebb úton eljutni Európába. Ha megnézzük, az utóbbi időszakban ez milyen csapatoknak sikerült, például a Sopronnak, akkor a PMFC-nek miért ne jöhetne össze?

– Hova teszi a PMFC-t a mezőnyben anyagi lehetőségek terén és a játékosállományt illetően?

– A tulajdonosi döntés alapján ennek az évnek nagyon racionális költségvetéssel vágtunk neki. Pillanatnyilag az anyagi lehetőségeket illetően a mezőny vége felé helyezkedünk el – ha így mégis el tudjuk érni a célunkat, vagyis a tizedik hely környékén végzünk, akkor az szép eredmény lenne. A játékosállományt illetően már összetettebb kérdés ez, nem csak attól függ, milyen képességű futballisták alkotják a csapatot, hanem attól is, mennyi a fiatal és az idősebb, mennyi a régi és az új labdarúgó, és persze mennyire motiváltak. De ez alapján is legalább erre a pozícióra jónak tartom a csapatot.

– A szezon előtt meghúzták a határt, havi egymillió fölött kereső játékos nem jöhet a PMFC-hez. Ez üdvözlendő lépés, ám nyilván nem könnyíti meg az ügyvezető és a szakmai stáb munkáját.

– Ez egy örök ellentét a tulajdonosok és az edzők között, hiszen mindenhol szeretnének Ronaldókat, Messiket igazolni, de a vágyaknak az anyagiak szabnak gátat. Ha erre készülünk, tudjuk, milyen lehetőségeink vannak, akkor ezt a helyzetet is meg lehet oldani: eleve olyan játékosokra figyelünk, olyanokkal próbálunk tárgyalásokat kezdeményezni, akiknek a megszerzésére reális esélyünk van. Az új igazolások is az anyagi lehetőségeinknek megfelelően érkeztek – de az Ön által említett konkrét összeget nem kívánom megerősíteni.

– Négy forduló után egy pontja van a PMFC-nek. Reális vagy elkeserítő?

– Ha a sorsolást látva fel kellett volna írni, hány pontunk lesz, akkor nem túl elkeserítő. Látva a meccseket, az azokon történteket, már jócskán van hiányérzetünk. De biztosak vagyunk benne, hogy el fogunk indulni felfelé, a szakmai stáb továbbra is élvezi a bizalmat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik