Újpest: nagy lehet a mozgás a Sint-Truiden, Standard vonalon

Vágólapra másolva!
2013.06.19. 09:28
A belga sajtó szerint a nyáron nagy mozgás várható a Duchatelet család érdekeltségi köreibe tartozó Újpest, Sint-Truiden, Standard klubhármas között.

A múlt héten megjelent, leleplezőnek szánt cikkek után Belgiumban továbbra is téma a Duchatelet család futballhoz való viszonya. A voetbalbelgie.be beszámolója szerint a másodosztályú Sint-Truiden szurkolói tüntetésre készülnek Roland Duchatelet (az újpesti tulajdonos, Roderick Duchatelet édesapja) ellen, amiatt, hogy szerintük – bár hivatalosan nincs köze a klubhoz – a háttérből ő irányítja az ügyeket.

A voetbalbelgie.be részletesen foglalkozik a család érdekeltségi körébe tartozó három klub, a Sint-Truiden (belga másodosztály), a Standard Liege (belga élvonal) és az Újpest között várható nagy nyári játékosmozgással.

A belga oldal idézi az Újpest játékosát, Naim Aarabot: „Roderick Duchatelet a Sint-Truidenhez küldött próbajátékra.” A középhátvéddel kapcsolatban – aki igen szerény teljesítményt nyújtott Újpesten, a Győr elleni elképesztő öngóljával pedig gyakorlatilag kijátszotta magát a lila-fehér csapatból – már korábban jeleztük, Belgiumba utazott tesztelésre. Rajta kívül további hét játékost sorolnak fel, akik érintettek lehetnek a három klub közötti mozgásban.

Guillermo Mendez, Ivan Bulos, Davino Verhulst, Joeri Dequevy, Nils Schouterden, Peter Delorge, Yves-Ngawa neve is szerepel a felsoroltak között. Őket elsősorban a Sint-Truiden, Standard vonal kapcsán emlegetik, de nem lenne nagy meglepetés ha közülük valaki Újpesten is feltűnne, már ha a két belga klubnál nem számítanak rájuk. A konkrét cikk ugyan nem említi, de a klubhármas közötti mozgásban a svájci-olasz Alessandro Iandoli is részt vesz, aki Újpestről igazolt a Standardhoz.

Úgy tudjuk, az Újpesthez a júliusi belgiumi edzőtábor alatt csatlakozhatnak új futballisták. Az edzőtáborozás során a lila-fehérek meg is mérkőznek a Sint-Truidennel.

A tavasszal a belga másodosztályú együtteshez kölcsönadott Barczi Dávid és Egerszegi Tamás kettősről a Nemzeti Sport Online megtudta, a játékosokat ugyan még szerződés köti az Újpesthez, de nem számolnak velük, szabadon tárgyalhatnak kérőikkel. Előbbi a Haladás, utóbbi a Paks kiszemeltjei között szerepel a hírek szerint.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Barczi Dávid (Sint-Truiden – Belgium, kölcsönből vissza), Egerszegi Tamás (Sint-Truiden – Belgium, kölcsönből vissza), Fodor Marcell (Siófok, kölcsönből vissza?), Jarmo Ahjupera (észt, Győri ETO FC)
Távozik/távozhat: Naim Aarab (belga, Sint-Truiden – Belgium ?), Banai Balázs (?), Baranyai Ádám (?), Barczi Dávid (Haladás ?), Bodnár István (?), Bruno Moraes (brazil, Gil Vicente – Portugália),Egerszegi Tamás (Paks ?), Horváth Tamás (?), Floszman Tamás (?), Alessandro Iandoli (svájci, Standard Liege – Belgium), Kálmán István (?), Kovács Dániel (?), Litauszki Róbert (?), Magos Mátyás (?), Bojan Mihajlovics (szerb, ?), Pollák Zoltán (?), Remili Mohamed (?), Rubus Tamás (?), Szokol Zsolt (?)
Kiszemeltek: Mohl Dávid (KTE)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik