Paksi FC: a kitüntetett Éger szerint nem reális cél a dobogó

Vágólapra másolva!
2013.02.28. 21:55
Éger László, az MVM-Paks labdarúgója afféle életműdíjnak tekinti a minap átvett Tolna Megye Legjobb Sportolója díjat, amelyet egyszer, 18 évesen már megkapott. A klub hivatalos honlapjának nyilatkozva a bajnoki esélyekről, az Újpest elleni szombati bajnoki nyitányról és a karrierjéből hátralévő időről is beszélt.

„Úgy gondolom, hogy volt már jobb évem is az elmúltnál, de akkor még itt volt Böde Dániel is. Akkor őt választották, aki maximálisan meg is érdemelte ezt a díjat – idézi a honlap Éger véleményét a díjról. – Sőt, most is vannak olyan játékosok, például Fiola Attila, vagy Szabó János, akik szintén megérdemelnék ezt a címet. Lehet, úgy gondolták, hogy nekik még van idejük megkapni, míg az én pályafutásomból már jóval kevesebb van hátra."

Az interjúból kiderül: a 35 esztendős játékos egyelőre nem tűzte ki a visszavonulása időpontját, már csak azért sem, mert még vannak fontos céljai – például fájlalja, hogy a Magyar Kupában eddig nem sikerült kiemelkedőt alkotnia.

„Mindig csak a következő feladatra koncentrálok. A felkészülés alatt is mindig az járt a fejemben, hogy ezt a napot csináljam meg, aztán a következőt, és így tovább. Próbálom magam maximálisan odatenni, és ameddig a vezetőségnek és a szakmai stábnak szüksége lesz rám, addig folytatom. Örülök annak, hogy elkerülnek a sérülések, és azt tehetem, amit a legjobban szeretek: futballozhatok."

Ami a Tomiszlav Szivics vezetésével zajló téli felkészülést illeti, Éger elmondta: ennyi „száraz" futásban még sohasem volt része. „Más edzőknél is volt futás, de azt labdával tettük, és mondjuk nem ennyit. Nem volt egyszerű túlélni, szó szerint."

Az új szerzeményekről szólva Éger segítségnek nevezte a védőként és középpályásként is bevethető Kovács Gábort, és a felvetésre, miszerint az Egerből igazolt játékos konkurenciát jelenthet számára, így reagált:

„Ami nem is baj. A versenyhelyzet mindenkire csak ösztönzőleg hat, ami javíthat az egyén, és így a csapat teljesítményén is. Senki sem teheti meg, hogy hátradőljön."

A NEMZETI SPORT PÉNTEKI LAPSZÁMÁBAN 
16 OLDALAS MELLÉKLETET TALÁLNAK 
A TAVASZI FUTBALLRAJTRA IDŐZÍTVE!
A NEMZETI SPORT PÉNTEKI LAPSZÁMÁBAN 16 OLDALAS MELLÉKLETET TALÁLNAK A TAVASZI FUTBALLRAJTRA IDŐZÍTVE!

Éger egy kérdésre válaszolva elmondta: elégedett lenne, ha az első nyolcban végeznének, a paksi szurkolók dobogós álmait túl merésznek tartja.

„Véleményem szerint ez nem reális. Mindenki erősített, mindenki azt nyilatkozta, hogy sikerült a felkészülés, tehát még az őszinél is nehezebb dolgunk lehet tavasszal. Persze úgy megyünk ki majd minden meccsre, hogy nyerni akarunk, de azért egy-két hiba becsúszhat. Az, hogy mennyire volt jó az alapozásunk, majd a mérkőzéseken fog eldőlni. Mindenesetre mi mindent elkövetünk annak érdekében, hogy szép legyen a tavaszunk, és az előbb említett első nyolc hely közül a lehető legjobbat érjük el."

A paksiak az Újpest ellen, idegenben kezdik meg a tavaszi bajnoki szereplést. Éger úgy véli, nem segítség, hogy az újpestiek mögül úgymond kihátráltak az ultrák, hiszen az ő bizalmuk visszaszerzése reményében a lila-fehér játékosok biztosan bedobnak apait-anyait.

„Mindenáron győzni akarnak majd. Nekünk taktikus, okos, labdajáratós játékkal kell reagálnunk. Abban biztos vagyok, hogy lesznek ziccereink, ha ezeket értékesíteni tudjuk, akkor ponttal, vagy akár pontokkal térhetünk haza. Egyébként ez pont egy olyan meccs, ahol ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy mi lesz a végkifejlet."

NB I, 18. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK, TV-S KÖZVETÍTÉSEK
Március 1., péntek 17.00 PMFC–MTK (Tv: Sport1) Solymosi Péter
19.00 Eger–Diósgyőri VTK (Tv: Duna Tv) Kassai Viktor
Március 2., szombat 14.00 KTE-Phoenix Mecano–DVSC-Teva (Tv: M1) Vad II István
16.00 Haladás–Siófok Oláh Gábor
16.00 Újpest–MVM Paks (Tv: Sport2) Becséri Dániel
18.30 Kaposvár–Győri ETO (Tv: Sport1) Fábián Mihály
Március 3., vasárnap 16.30 Lombard Pápa–Ferencváros (Tv: M1) Farkas Ádám
18.30 Bp. Honvéd–Videoton (Tv: Sport2) Andó-Szabó Sándor

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik