Kink: az ETO-nál van értelme az erőfeszítéseimnek

Vágólapra másolva!
2013.02.27. 09:24
Angliában a menedzserváltás, Ukrajnában az eredő ellenállás, Olaszországban a válogatott mérkőzései befolyásolták Tarmo Kink pályafutását. Az észt válogatott középpályás februárban tért vissza Győrbe, ahonnan 2010-ben Middlesbrough-ba szerződött. Szerdán a Magyar Kupa negyeddöntőjében az ETO (éppen a légiósnak köszönhetően) 1–0-ról fut neki a Honvéd elleni győri visszavágónak.

„Pintér Attila az első győri időszak alatt sokat segített nekem, hiteles ember, elhivatott edző, pontosan tudtam, mit vállalok, amikor visszatértem Győrbe, mert tudom, mit vár tőlem Pintér Attila” – mondta a második győri korszaka első hivatalos gólját a Honvéd elleni Magyar Kupa-mérkőzésen (1–0) múlt héten megszerző Tarmo Kink, aki 2010-ben magyar bronzéremmel a csomagjában szerződött a Middlesbrough-hoz.

„Győrben ismerem az edzőt, a körülményeket, és a játékosok jelentős részét, talán a felét, azokat, akik három éve is itt voltak – sorolta az ETO mellett szóló érveket a légiós, visszafordítva a jelzett mennyiségre vonatkozó „Sok vagy kevés?” kérdést. – Az ötvenszázalékos átalakulás a keretben ennyi idő alatt normális. Aki itt van, azért maradhatott, mert jó játékos. Mi a célom? Bajnoki aranyat akarok nyerni a csapattal, olyan szinten akarok teljesíteni, hogy megtehessem a következő, előremutató lépést a karrieremben. Az utóbbi három évben tapasztaltabb lettem, megerősödtem, ami mélypontokat is feltételez.”

A NEMZETI SPORT PÉNTEKI LAPSZÁMÁBAN 
16 OLDALAS MELLÉKLETET TALÁLNAK 
A TAVASZI FUTBALLRAJTRA IDŐZÍTVE!
A NEMZETI SPORT PÉNTEKI LAPSZÁMÁBAN 16 OLDALAS MELLÉKLETET TALÁLNAK A TAVASZI FUTBALLRAJTRA IDŐZÍTVE!

A hetvenszeres válogatott labdarúgó szerint mind a mai napig a Middlesbrough profija lehetne, 2010 nyarán három évre írt alá az angol másodosztályú klubhoz, ehhez képest azóta megjárta az ukrán Karpati Lvivet és az olasz Varesét – az utóbbi klub adta kölcsön az ETO-nak.

„Angliában minden rendben ment addig, amíg Gordon Strachan volt a menedzser – lépett vissza az időben Tarmo Kink. – De őt leváltották, Tony Mowbray került a helyére, hozta az embereit, a saját játékosait, én pedig egy idő után ott voltam, ahol a part szakadt. Sehol. Egy darabig harcolsz, hiszel benne, hogy jobbra fordul a sorsod, aztán már csak bízol benne, aztán a bizalom is elszáll, rossz kedvvel ébredsz és végzed a munkád, amit alapvetően imádsz, de belefáradtál a küzdésbe. Minden szinten leépülsz. Huszonöt éves voltam, játszani akartam. Szóval az eredeti szerződés szerint ülhetnék Middlesbrough-ban, a fizetésre várva, ami pontosan jönne is hétről hétre, de ehhez nem volt kedvem. Nem én vagyok az első, aki rájött, hogy a pénz fontos, de nem minden.”

„Ukrajnában a klubok többsége tehetős, a futball jó minőségű, ám a Lviv által kínált három évet sokalltam – beszélt a következő, szűkre szabott keleti időszakról Tarmo Kink. – Abban maradtunk, hogy három hónap után újra leülünk tárgyalni, erre az időre kölcsönvesz a klub. Így könnyebben meggondolhatom magam. Engem viszont kimondottan a játéklehetőség vonzott, amit aztán következő klubomnál, a Varesénél, Olaszországban is megkaptam. Mivel a Serie B a válogatott meccsek miatt nem áll le, én viszont szeptemberben és októberben több mint három hetet a válogatottal töltöttem, megváltozott a helyzetem. Aki a helyemre lépett, jól teljesített, az edzőnek nem volt oka cserélni. Ugyanakkor nem véletlen, hogy a Varese csak kölcsönadott az ETO-nak. Ismét élvezem a futballt, tudva, hogy nekem sincs bérelt helyem a csapatban, ahogy az első győri időszakban sem volt, de van értelme az erőfeszítéseimnek.”

SIÓFOKON NÉZŐ NEM LESZ, SZÉKESFEHÉRVÁRON MEG AZ MK-MECCS IS KÉRDÉSES

A hátralevő Magyar Kupa-negyeddöntők közül egyedül az ETO–Honvéddal van minden rendben – a kispestiek alighanem elfogadnák a rendes játékidőben azt az eredményt, mely 2009 tavaszán, a kupadöntőben jelentős előnyhöz juttatta őket Győrben (0–1). Persze most ez is csak a hosszabbításhoz lenne elég...

„Balszerencsések voltunk, de majd szerdán hátha fordul a dolog. Különben meg nekik most több izgulni valójuk van! Az egy nulla veszélyes eredmény. Nekünk mindent oda kell raknunk, amink van, a Győrnek nagyobb a vesztenivalója! Jó lenne megnyerni a Magyar Kupát!” – fogadkozott a honvedfc.hu-n Baráth Botond, a kispestiek fiatal szélső védője.

Győrben tehát lesz meccs, lesz néző is, Siófokon viszont csak az előbbi. A siófoki centerpálya talaja az esőzések miatt játékra alkalmatlan, így a Balaton-partiak műfüves pályájukra viszik a Vasas elleni találkozót, amelyen kétgólos hátrányt kellene ledolgozniuk. Nézők azonban a műfüves létesítménybe nem mehetnek be, hasonlóan az angyalföldi helyzethez – igaz, Siófokon még kívülről sem lehet figyelemmel kísérni a meccset, ezért a hazai csapat vezetői és a Vasas is arra kéri a vendégdrukkereket, hogy ne is induljanak el a találkozóra.

Székesfehérváron mérkőzés biztosan lesz, ám az kérdéses, hogy felkészülési, vagy Magyar Kupa-negyeddöntő: utóbbi csak akkor, ha az első meccsre ki nem álló váciak meggondolják magukat. A Vác a vacfc.hu oldalon jelezte: levélben tájékoztatták a labdarúgókat arról, hogy fegyelmi következményei lesznek rájuk, illetve a klubra nézve is annak, ha ismételten nem lépnek pályára.

A magyar szövetség mindenesetre rendkívüli licencvizsgálatot tart a Vácnál, és az elmaradt szombati mérkőzés kapcsán a verseny-, illetve a fegyelmi bizottság dönt. Amennyiben a váciak nem utaznak el a mérkőzésre – információink szerint a játékosok nem gondolták meg magukat –, a Videoton az NB II Nyugati csoportjában éllovas Puskás Akadémia FC-vel mérkőzik meg. A belépés mindenképpen ingyenes.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK


SIÓFOK–VASAS 13.00 (zárt kapuk mögött)
Az első mérkőzésen: 1–3
Élő, szöveges tudósítás az NSO-n!

GYŐRI ETO–BP. HONVÉD 18.00
Az első mérkőzésen: 1–0
Élő, szöveges tudósítás az NSO-n!
Tv: Sport1

VIDEOTON–DUNAKANYAR-VÁC 18.00
Az első mérkőzésre a Vác nem állt ki.

A Debreceni VSC-Teva már az elődöntőben van, miután kettős győzelemmel jutott túl a Létavértesen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik