Felkészülés: Rudolf betalált, a DVTK a Putnokot is legyőzte

Vágólapra másolva!
2013.02.02. 12:37
Felkészülési mérkőzésen a DVTK labdarúgócsapata 2–0-s győzelmet aratott a másodosztályú Putnok ellen. A diósgyőriek támadója, Rudolf Gergely góllal és gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez.

 

A DVTK mai második felkészülési mérkőzésén Szentes Lázár a Ribánszki – Vági, Vadász, Hanek (Szabó B., 53.), Gohér – Abdouraman, Fernando, Luque, Gosztonyi – Rudolf, Tisza összetételű csapatnak szavazott bizalmat a szakadó esőben rendezett találkozón.

A mérkőzés kiválóan indult a diósgyőriek számára, hiszen a 12. percben Rudolf átadását követően Tisza Tibor vette be a Putnok kapuját. A folytatásban a hazaiak Rudolf révén lesgólig, míg a vendégek kapufáig jutottak, ám az első játékrészben újabb – érvényes – találat már nem született.

A második félidő első fontosabb momentuma Michal Hanek sérülése volt: a diósgyőri védő összefejt az ellenfél támadójával, és nem tudta folytatni a játékot.

Ezt követően felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de a papírformának megfelelően inkább a Diósgyőr futballozott fölényben és szerzett gólt. A 80. percben Gosztonyi András indította Rudolfot, aki egy átvétel után a kapus mellett a hálóba lőtt. A hajrában még a DVTK kapusa, Ribánszki László mutatott be bravúrokat, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a diósgyőriek a mai második felkészülési mérkőzésüket is megnyerjék.

Érdekesség, hogy ez volt Rudolf Gergely első gólja DVTK-mezben.

A diósgyőriek mai első, Bükkábrány elleni felkészülési mérkőzéséről bővebben itt olvashat!

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DIÓSGYŐRI VTK–PUTNOK VSE 2–0 (1–0)
Diósgyőr. Vezette: Nagy R.
DIÓSGYŐR: Ribánszki – Vági, Vadász, Hanek (Szabó B.), Gohér – Gosztonyi, Fernando, Abdouraman, J. Luque – Rudolf, Tisza
PUTNOK: Haris (Botló) – Szögedi (Üveges), Kovács R., Morar, Crisan – Kerékgyártó, Zimányi Á. (Illés R.), Zabos, Matis (Boczki) – Luptak (Monyók), Elek B. (Stanciu)

Gólszerzők: Tisza, Rudolf

 

DVTK – LEJÁTSZOTT ÉS TERVEZETT TÉLI MÉRKŐZÉSEK
Január 26. DVTK–Balmazújváros 3–1 (Seydi 2, Bogáti)
Január 30. Mezőkövesd–DVTK 2–4 (Bogáti, Icsó, Abdouraman, Hanek)
Február 02. DVTK–Bükkábrány 6–3 (Bacsa, Bogáti, Icsó 2-2)
Február 02.DVTK–Putnok 2–0 (Tisza T., Rudolf)
Február 22. DVTK–Mezőkövesd
Február 23.DVSC-Teva–DVTK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik